Badkamer ideeën

Luxe badkamer ideeën

Badkamers hebben een enorme culturele verschuiving gehad in onze samenleving. Ze hebben zich ontwikkeld van kleine ruimtes met als ‘wassen’ als enige doel tot luxe ontspanningsruimtes die doen denken aan grote spa’s. Een badkamer is dus allang niet meer de ruimte in huis die alleen bestemd is om je te wassen. Vandaag willen we jullie inspireren met luxe badkamer ideeën waar heel veel mensen van dromen, maar eigenlijk ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Enjoy!

Luxe badkamer ideeën

Luxe badkamer inrichten

Een luxe badkamer betekent niet gelijk een badkamer met de nieuwste sanitair, nieuwste badmeubels en het mooiste materialen worden gebruikt. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt, maar een luxe badkamer hoeft niet per definitief duur te zijn. Laat dat duidelijk zijn. Tegels spelen een belangrijke rol. In plaats van 1 soort tegels te gebruiken, kan je overwegen om bijvoorbeeld voor de vloer een ander soort tegels te gebruiken dan de muren. Sterker nog, je kan de badkamer vloer betegelen, terwijl je de muren laat stuken. Dit kan een erg aangenaam verrassend effect creëren.

Designradiator

Een mooie designradiator kan ook veel schelen. Het grootste misverstand is dat een designradiator voor de badkamer erg duur is. Bij de Praxis of Gamma zijn ze al verkrijgbaar vanaf 80 Euro. Je kan een designradiator bovendien ook goed gebruiken als handdoekenrek. Zo pak je twee vliegen in 1 klap!

Luxe badkamer verlichting

Verlichting in de badkamer is sfeerbepalend. TL-buizen achtige verlichting zouden vorige eeuw al verboden moeten zijn in de badkamer. Neem in plaats van deze lelijke buizen bijvoorbeeld leuke spotjes. Industriële wand- of hanglampen kunnen ook erg leuk staan in een luxe badkamer. En ook deze hoeven niet duur te zijn!

Luxe badkamer accessoires

Accessoires kunnen ook bepalend zijn voor de luxe uitstraling van een badkamer. Er zijn genoeg ideeën hiervoor die eigenlijk helemaal niet zoveel hoeven te kosten. De bekertjes om je mond te spoelen bijvoorbeeld. Veel mensen gebruiken hiervoor lelijke normale glazen die totaal niet bij de badkamer passen. Dit kan een enorme afbreuk zijn. Dat geldt ook voor de tandenborstels en tandpasta. Berg deze netjes op in een spiegelkast zodat deze in eerste instantie niet zichtbaar zijn. Haal ze pas eruit als je ze gaat gebruiken.

Luxe badkamer ideeën

Luxe badkamer ideeën

Luxe badkamer ideeën

Luxe badkamer ideeën

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply