Design en interieur

Glazen vloer

Een glazen vloer, je ziet het steeds vaker in woningen met minstens twee verdiepingen. Het staat ook wel bekend als beloopbaar glas, vanwege het feit dat je eroverheen kunt lopen. Een glazen vloer neemt de laatste jaren sterk in populariteit toe. Omdat het er gewoon erg mooi uitziet. Het geeft een ruimte een speelse architectonische uitstraling, maar biedt daarnaast vooral ook een aantal andere belangrijke voordelen.

glazen-vloer-keuken

Voordelen van een glazen vloer

Zoals gezegd ziet een glazen vloer er erg leuk uit, maar dat is lang niet dé belangrijkste reden waarom mensen een glazen vloer nemen. Maar waarom dan wel? Er zijn twee hele grote voordelen die een glazen vloer kan bieden aan een ruimte, namelijk ruimtelijkheid en licht.

Ruimtelijkheid creëren

Eén van de voordelen is bijvoorbeeld om een open en transparante karakter te creëren tussen twee boven elkaar liggende ruimtes. Je creëert als het ware een ruimtelijk gevoel. Dit kan bijvoorbeeld erg prettig zijn als je een erg kleine ruimte hebt of een ruimte met een laag plafond.

beloopbaar-glas-4

Natuurlijk licht creëren

Een ander voordeel is licht. Door beloopbaar glas te verwerken in de vloer, zorg je ervoor dat het licht verspreid kan worden van de ene ruimte naar de andere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte zonder ramen of met hele kleine ramen. En als de ruimte daarboven juist wel erg licht is, kan een glazen vloer ervoor zorgen dat het licht door kan dringen tot in de andere donkere ruimte. In relatief donkere ruimtes zoals souterrains of kelders worden daarom vaak beloopbaar glas toegepast.

beloopbaar-glas-voordelen

glazen-vloer

Beloopblaar glas eng? Welnee!

Een glazen vloer wordt weliswaar gemaakt met beloopbaar glas, je kunt er dus écht zonder problemen overheen lopen. Maar vaak vinden mensen het tóch een beetje eng over er overheen te lopen. Is het wel stevig genoeg? Kan het makkelijk breken? Kan ik er doorheen vallen? Dit is echter vooral een kwestie van het wennen aan het idee.

Om ervoor te zorgen dat de angsten niet werkelijkheid worden, is het erg belangrijk dat het beloopbaar glas wordt gemaakt door een echte professional. Je hebt namelijk een speciale stalen constructie nodig om ervoor te zorgen dat het écht veilig is. Ook wordt er speciaal glas toegepast die dik genoeg is. Soms is het zelfs aan te raden om deze te behandelen, zodat je er niet zo makkelijk op kunt uitglijden op sokken. Doe het dus vooral niet zelf!

beloopbaar-glas-glazen-vloer

En als je bang bent dat je bijvoorbeeld in de slaapkamer of badkamer geen privacy meer hebt, dan zou je ook kunnen kiezen voor matglas. Dan heb je wel het voordeel van het licht, maar dan hoef je niet bang te zijn dat mensen mee kunnen kijken.

Wat een glazen vloer kost? Dat is natuurlijk afhankelijk voor de oppervlakte. Voor een stuk beloopbaar glas van ongeveer 60x150cm betaal je ongeveer €1500 – 2000,- inclusief montage.

smal-stukje-glazen-vloer

glazen-vloer-overloop

beloopbaar-glas

beloopbaar-glas-licht

beloopbaar-glas-voorbeeld

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply