Design en interieur

Houten vloeren

Houten vloeren zijn erg populair. Een houten vloer geeft je interieur een warme uitstraling. En ten op zichte van een laminiaat vloer, ziet het er veel luxer en duurzamer uit. Het kost wel ietsjes meer, maar daar krijg je wel een prachtige vloer voor terug.

Houten vloeren

Soorten houten vloeren

Voordat je een houten vloer neemt, moet je wel eerst een keuze maken. Het aanbod van houten vloeren is namelijk enorm. Er zijn zóveel verschillende soorten, kleuren en ook legtechnieken. Om je een idee te geven, willen hebben we vandaag een aantal voor je op een rijtje gezet. Allereerst moet je houten vloeren onderscheiden in massief houten vloeren en parket.

Houten vloeren

Massief houten vloeren

Zoals het woord al zegt, bestaat massief houten vloeren eigenlijk alleen uit hout. Hierdoor is het gevoelig voor vlekken en werking door vocht. Sommigen vinden dat het juist charme heeft dat een massief houten vloer niet helemaal netjes is door de werking, terwijl anderen dat juist irritant vinden. Afhankelijk van de houtsoort en bewerking en onderhoud, gaat een houten vloer tussen de tien en zestig jaar mee.

Houten vloeren

Parket vloer

Een parket vloer bestaat zowel slechts een gedeelte uit puur hout en een speciaal systeem. In tegenstelling tot massief houten vloeren is de werking dus beperkter en gemakkelijker om de vloer netter te leggen. Maar een parket vloer kan je ook weer onderverdelen in massief parket, lamelparket en fineerparket.
Massief parket is het meest gevoelig voor werking, lamelparket die uit drie lagen bestaat wat minder, en fineerparkeet is met alleen de toplaag van hout, totaal niet gevoelig voor werking. Wel is het zo dat de levensduur ook dezelfde volgorde toont. Dus massief parket heeft de langste levensduur (50 tot 60 jaar) en fineerparket (10 tot 15 jaar) de kortste. Voor een gulden middenweg zou je voor een lamelparket kunnen kiezen die een levensduur heeft van 30 tot 40 jaar.

Houten vloer in Hongaarse punt

Een prachtige houten vloer gelegd in de Hongaarse punt.

Visgraat houten vloer

Een visgraat houten vloer straalt heel veel luxe uit!

Foto’s via: Dinesen.nl & Uipkesvloeren.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply