Interieur kleur

15x Donker interieur

Kleuren zijn enorm belangrijk voor een interieur. Vooral als het gaat om grote oppervlakken zoals vloeren en muren. Deze bepalen vaak of een interieur licht of donker is. De meeste mensen kiezen voor een licht interieur. Licht is veilig. Denk aan populaire lichte kleuren als wit, licht grijs, licht taupe, noem maar op. Deze zijn veruit ook de meest populaire muurkleuren. Helemaal niets mis mee, maar vandaag willen we laten zien dat een donker interieur ook heel mooi kan zijn. We zijn erg benieuwd waar jouw voorkeur naar uit gaat, een licht of een donker interieur?

Donker interieur

Donkere kleuren

Als je het hebt over een donker interieur, associeer je dat al snel met zwart. Zwart is een hele mooie kleur, hoewel het officieel geen echte kleur is. Maar donker is natuurlijk veel meer dan alleen zwart. Er zijn ook heel veel andere mooie donkere kleuren. Denk aan donker blauw, donkergroen of donkerbruin. En donkergrijs mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Donkergrijs is misschien zelfs dé populairste kleur voor een donker interieur.

Donker interieur

Donkere muren, donkere vloer en een donker plafond

Je moet het durven om een donker interieur te nemen. Vaak wordt donkere muren en donkere vloeren zelfs afgeraden, vooral voor kleine appartementen. Donker maakt een ruimte namelijk kleiner, terwijl licht een ruimte juist groter maakt. Dit is ook de reden waarom Scandinavische landen vaak voor lichte interieurs gaan. De zon gaat daar namelijk al vroeg onder. De kortere dagen willen ze dus compenseren met een licht interieur.

Maar tóch kunnen ook donkere interieurs ook heel mooi en bijzonder staan in kleine appartementen. Donkere muren, een donkere vloer, en sommigen gaan zelfs voor een donker plafond. Een donker plafond kan in veel gevallen hét verschil maken.

Donkere interieurs hebben iets mysterieus. Dit kan te maken hebben omdat veel mensen het niet aandurven. Maar je weet wat ze zeggen, once you go black, you never go back!

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Donker interieur

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply