Interieur kleur

Wit interieur

Veel mensen houden van een wit interieur. Een wit interieur is lekker helder en licht. Vooral als je al niet teveel natuurlijk zonlicht binnen krijgt is het verstandig om je interieur zo licht mogelijk te houden. Er zijn maar weinig mensen die een donker huis willen hebben. Donkere kleuren zorgen er bovendien voor dat je huis kleiner lijkt. Heb je dus al een klein huis, dan is een wit interieur aan te raden. Een wit interieur zorgt er namelijk voor dat je huis groter lijkt.

Wit interieur

Wit interieur inrichten

Een wit interieur inrichten is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wit is makkelijk omdat het bij bijna alle kleuren past. Je kan wit dus combineren met alle kleuren die je leuk vindt. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je het met heel veel verschillende kleuren combineert. Die kleuren kunnen namelijk ook botsen met elkaar. Ons advies is dus om de basis van het interieur wit te houden en hiernaast één of twee andere kleuren te nemen waar jij van houdt. Maar houd de basis wit of licht en breng de andere kleuren terug in de wat kleinere accessoires. Met de basis bedoelen we bijvoorbeeld de vloer en de muren. Dit zijn grote vlakken en zijn erg bepalend voor de overall sfeer in je interieur. Een lichte houten vloer doet het altijd goed. Combineer dit met strakke witte muren en de basis is klaar. Houd je van rood? Neem dan bijvoorbeeld rode kussens of een rode schilderij. Zo houd je jouw interieur lekker rustig en bevat het tóch je lievelingskleur.

Nadelen wit interieur

Een wit interieur is erg mooi, maar het brengt ook de nodige nadelen met zich mee. Het grootste nadeel is dat een wit interieur snel vies wordt. Logisch, een vlek op een witte bank zie je veel sneller dan op een zwarte bank. Houd hier dus rekening mee, vooral als je kinderen in huis hebt.

Witte interieur ideeën

Om jou een beetje te inspireren hebben we op deze pagina een aantal mooie foto’s geplaatst van huizen met een wit interieur. Mooi he?

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Wit interieur

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply