Interieur woning, Ontwerp interieur

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Het blijft super leuk om binnen te mogen gluren in de woning van een architect. Vandaag gaan we dat doen bij de architecten Daniel Rauchwerger en Noam Dvir van architectenstudio BoND. In 2017 hebben zij dit appartement bemachtigd, een donker, klein en smal appartement gelegen in Londen. Met een doordacht plan hebben zij het volledig omgetoverd tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement! Benieuwd hoe het is geworden? Kom snel een kijkje nemen!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker naar licht

Het kleine appartement is gelegen in West Chelsea, op de derde verdieping van een 1910 gebouw. Hoewel het appartement beschikt over hele mooie hoge plafonds en prachtige grote raampartijen, zorgde de smalle en vooral lange indeling ervoor dat het middelste gedeelte in het appartement erg donker was. Een veelvoorkomend probleem in vooroorlogse appartementen in die buurt. De voorkant en achterkant zijn licht, maar de middelste gedeeltes zijn vrijwel altijd donker.

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Nieuwe open indeling

Op basis van deze probleemstelling, hebben de architecten een nieuwe indeling gemaakt. Het kleine appartement is in totaal 48m2 groot. Voorheen was de slaapkamer aan de achterkant van het appartement ingericht en de woonkamer aan de voorkant. Daartussen in vond je de afgesloten keuken en badkamer. Deze afgesloten ruimte is nu volledig opgen geborken, zodat er een doorlopende open ruimte is ontstaan. Hierdoor is er ruimtelijkheid en diepte ontstaan in het appartement. Kamerhoge glazen wanden vervangen de massieve deur van de slaapkamer, zodat het licht vanuit de zuidelijke ramen naar het midden van het appartement kan reizen. Als dat nodig is, kan er een gordijn overheen worden getrokken voor privacy.

De herconfiguratie omvatte ook het verplaatsen van alle nutsvoorzieningen – inclusief keuken- en badkamer – naar een muur, waardoor de ander vrij was om kunst tentoon te stellen. Samen met de richting van de houten vloeren en lineaire verlichtingsarmaturen, helpt deze indeling ook om de lengte van het interieur te benadrukken.

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Eigentijds mooi interieur

BoND gebruikte een combinatie van standaardproducten en aangepaste details om karakter aan het huis toe te voegen. Het meest opvallende zijn de roestvrijstalen panelen die rondom de originele werkende open haard zijn geplaatst. De bakstenen kern is verpakt in een gesneden en gevouwen blad van roestvrij staal, dat ze hebben laten maken in een lokale werkplaats in Chinatown, waardoor de ruimte een eigentijds uiterlijk heeft gekregen. Een koperen lamp die boven de eettafel hangt, zorgt ook voor een metallic tintje, terwijl meubels en planten kleur toevoegen in het interieur.

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Van donker, smal en lang tot een super fijn, ruimtelijk en licht appartement!

Bron: Bureaund.com

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply