Ontwerp interieur

Monumentaal woning ontwerp door Cube architecten

Cube architecten stuurden ons een bijzonder project die zij onlangs hebben gerealiseerd voor een klant. Het gaat om een monumentaal grachtenpand gelegen aan de Kovenieursburgwal in Amsterdam die de architecten helemaal gerenoveerd hebben en ook het interieur opnieuw hebben ingericht. De woning is een voormalige winkel en is eerder al een keer omgetoverd tot een karakteristieke loft. Dit keer moesten er een aantal nieuwe elementen toegevoegd worden, waarbij authentieke details in tact gehouden moest worden. Bekijk hieronder de foto’s en de inspirerende interieur ideeën!

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Dit is de omschrijving van Cube architecten:
De opdrachtgever houdt van koken en wenste een unieke keuken waar tijdens het koken veel contact met gasten mogelijk was.

Niveauverschillen in interieur

Wij stelden 1 nieuw element voor waarin keuken en eettafel geintegreerd werden en dat zich vormt naar de ruimte en routing van het appartement. Daarnaast gaat de vloer met een aantal niveauverschillen over in een loungeplek aan de gracht waar in de avondzon een wijntje gedronken kan worden naast het kookeiland. Een nieuwe kastenwand benadrukt de verbinding van de voor en achterzijde van het appartement en ook de patio wordt beter bij het huis betrokken door een hardstenen vloer van de patio in de woning door te trekken. Bovendien is op subtiele wijze een extra opgang naar de verdieping gecreeerd, door in de voorruimte vrijhangende traptreden op te nemen.

Oude vloerdelen gemixt met modern

De vloer van de voorruimte is samengesteld uit verschillende oude vloerdelen die bij elkaar een rauwe en vooral levendige uitstraling hebben. In contrast hiermee is het keukenblok geheel uitgevoerd in strak Corian, waarin kookpitten, wasbakken en opbergruimte volledig geintegreerd worden. De vloeiende vorm van het keukenblad loopt over in een zwevend tafelblad dat door staalkabels aan het plafond is bevestigd. In een van de 6 industriele lampen aan het plafond is de afzuigkap verwerkt. De beperkte en lastig indeelbare voorruimte zal gebruikt kunnen worden als ruime en luxe lounge- en eetkeuken.

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Monumentaal woning ontwerp Cube architecten

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply