Keuken kleur

Zwarte keuken

We hebben het al eens gehad over de witte keuken. Vandaag willen we het hebben over de tegenpool daarvan, namelijk de zwarte keuken. ‘Black is the new Black’ zoals je dat vaak hoort in de mode, geldt dat eigenlijk voor de keuken. Een zwarte keuken is tijdloos, elegant, een tikkeltje mysterieus en vooral heel erg stijlvol. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan verder en bekijk de mooie foto’s, ideeën en voorbeelden van onderstaande zwarte keukens.

Zwarte keuken

Zwarte keuken

Zwarte keuken voordelen

De witte keuken is dus precies het tegenovergestelde van de zwarte keuken. Waar ‘vuil’ het nadeel is bij een witte keuken, is dat juist het grootste voordeel bij de zwarte keuken. Een vlekje is immers minder goed zichtbaar als je een donkere keuken hebt. Aan de andere kant is zwart ook een kleur die veel stof aantrekt.

Zwarte keuken stijlen

Zwart is een kleur, dus geen stijl. Een zwarte keuken heb je dus ook in verschillende stijlen. Dus ook daarin heb je een ruimte keuze. Houd je van strak en modern? Dan kan je bijvoorbeeld een strakke hoogglans zwarte keuken nemen. Houd je meer van authentiek? Dan spreekt een zwarte houten landelijke keuken jou waarschijnlijk meer aan. Houd je van simpel en clean? Dan is een minimalistische keuken een optie met deuren zonder grepen. Er zijn zoveel verschillende stijlen en soorten beschikbaar voor de zwarte keuken. Soms weet je gewoon niet meer welke je mooi vindt. Of je vind juist meerdere stijlen mooi en kan je geen keuze maken.

Moderne zwarte keuken

Hieronder zie je een voorbeeld van een moderne zwarte keuken. Deze zwarte keuken is opgesplitst in twee delen met een vaste keukenblok en een kookeiland. De keukenkasten zijn voorzien van strakke moderne hoogglans zwarte deuren met rvs deurgrepen. De witte vloer vormt een mooi contrast met het zwart.

Daaronder zie je een ander voorbeeld van een zwarte keuken. Ook erg modern, maar zoals je ziet is deze zwarte keuken weer heel anders. Ook hier is het gecombineerd met rvs. Sterker nog, het hele keukeneiland is van rvs.

Zwarte keuken

 
Zwarte keuken

Landelijke zwarte keuken

Hieronder zie je een voorbeeld van een landelijke zwarte keuken. Een totaal andere stijl dan de moderne keuken. Deze landelijke zwarte keuken oogt al veel warmer en ziet er ook gezelliger uit. Niet dat de moderne keukens niet gezellig zijn, maar het is toch anders. Er zitten mooie details verwerkt in de keukendeuren en het is hier gecombineerd met een warme houten vloer.

Zwarte keuken

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply