Keuken

Minimalistische keuken met open karakter

Keukens met een open karakter hebben iets speciaals. Keukenkasten die niet afgesloten worden met deurtjes, net zoals de onderstaande keuken. Eigenlijk is het hier een dynamische mix van open en gesloten kasten. Sommigen zullen dat chaotisch en rommelig vinden, maar het kan juist ook persoonlijkheid en kleur geven. De keuken is onderdeel van een appartement in Amsterdam die door de architecten van i29 zijn ontworpen. Net als de interieur inrichting van het appartement zelf is ook de keuken te omschrijven als modern, strak, clean en minimalistisch.

Minimalistische keuken met open karakter

Bron: i29 architecten

Witte keuken met hout

In deze minimalistische keuken wordt wit met hout gecombineerd. Een mooie mix waar minimalisme en warmte samenkomen. Het hout komt terug in de grote open wandkast, waar glazen potten met ingrediënten worden opgeborgen. Zoals gezegd kunnen open kasten zorgen voor chaos, maar het gebruik van potten in dezelfde stijl zorgt voor uniformiteit en dus ook rust in het geheel.

Keuken met boekenkast

Los van de wandkast is het belangrijkste gedeelte van de keuken wel helemaal van wit. Ik heb het over het grote blok die helemaal loopt vanaf de vloer tot aan het plafond. Aan dit blok is het fornuis en de strakke spoelbak verwerkt, maar eigenlijk is het ook een supergrote kast. Het loopt zelfs helemaal door tot in de woonkamer, waardoor het ook wordt gebruikt als boekenkast. De gaten in de deuren dienen ook als handvatten.

Minimalistische keuken met open karakter

Minimalistische keuken met open karakter

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply