Keuken

Open keuken ideeën

Een open keuken zie je heel vaak tegenwoordig heel vaak terug in moderne woningen. Maar wat is een open keuken eigenlijk? Een open keuken is een keuken die in verbinding staat met een andere kamer zonder dat er bijvoorbeeld een muur of deur gebruikt wordt om het van elkaar te scheiden. Meestal staat een open keuken in verbinding met de woonkamer. Het grote voordeel hiervan is dat je de gehele ruimte optisch een stuk groter maakt. In plaats van twee kleine kamers, heb je met een open keuken één grote ruimte. Dit is niet alleen erg mooi, maar het is in sociaal opzicht ook erg handig. Als je bijvoorbeeld bezoek hebt, kan je vanuit de keuken terwijl je aan het koken bent, gewoon communiceren met je gasten in de woonkamer. Dat is wel zo gezellig.

Regelmatig krijgen we vragen binnen of we ook leuke ideeën kunnen plaatsen van hoe je een open kan kan inrichten. Natuurlijk kan dat! Daar zijn we immers voor!

Open keuken ideeën

Open keuken nadelen

Een open keuken is heel erg mooi, maar het brengt ook enige nadelen met zich mee. In de keuken wordt er natuurlijk gekookt. En dat betekent geur en viezigheid. Je raadt het al, zonder een muur of een deur stroomt dit gemakkelijk door naar je woonkamer. En dat wil je natuurlijk niet. Een sterker afzuigkap kan een oplossing zijn, maar is niet honder procent waterdicht. Een andere oplossing is het openslaan van een deur of een raam in de keuken. Maar dit brengt weer een ander nadeel met zich mee. Met een open deur of raam verlies ja namelijk ook energie. Vooral in de winter is dat niet zo fijn.

Half open keuken

Voor diegene die de nadelen zwaarder meetellen dan de voordelen van een open keuken, maar de voordelen tóch ook wel weer erg fijn vinden, zouden kunnen kiezen voor een half open keuken. Een half open keuken is minder ‘open’ dan een open keuken en wordt ook weer niet helemaal afgesloten. Op die manier pak je het beste van beide werelden!

Open keuken ideeën

Open keuken ideeën

Open keuken ideeën

Open keuken ideeën

Open keuken ideeën

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply