Keuken

Witte keuken van ontwerpster Johanne Riss

Deze mooie keuken is van Johanne Riss, een Franse ontwerpster woonachtend in de hoofdstad van België Brussel. Haar woning is prachtig die gekenmerkt wordt door wit, heel veel wit. Dat zie je eigenlijk ook terug in haar eigen ontwerpen. De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in haar huis. Naast koken en eten wordt het soms zelfs gebruikt als logeerkamer.

Witte keuken van ontwerpster Johanne

Via marieclairemaison.com | Fotografie: Vincent Leroux/Temps Machine

Toen de ontwerpster hiernaartoe verhuisde, hoefde ze eigenlijk niet meer zoveel doen aan het huis. De keuken was al voorzien van een prachtig hoog plafond en de mooie lichte houten vloer lag er ook al in. Alles was heel netjes. Ze heeft enkel een aantal deuren moeten verwijderen.

RVS keuken

Johanne heeft gekozen voor een RVS keuken, die normaal gesproken veelal in restaurants worden gebruikt. Het staat prachtig mooi ten op zichte van de lichte ruimte. Boven de RVS keukenonderdelen horen eigenlijk geen keukenkasten. Voor meer opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld glazen en borden zijn er een viertal witte blokken opgehangen aan de keukenwand.

Eettafel en eestoelen in de keuken

Zoals gezegd staat er een mooie houten eettafel in de keuken. De tafel wordt naast het eten ook gebruikt om op te werken. Wat erg leuk is zijn de verschillende soorten eetstoelen. Van links naar rechts zie je de “One” stoel van Konstantin Grcic, DSW Eiffel van Charles en Ray Eames (Vitra), Series 7 stoelen van Arne Jacobsen, Heaven stoel door Jean-Marie Massaud en nog een andere DSW stoel.

Witte keuken van ontwerpster Johanne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply