Slaapkamer ideeën

Slaapkamer pimpen

Alles went! Hoe mooi je slaapkamer ook is, op een gegeven moment kan het saai worden. Je bent dan toe aan wat anders. Ga je dan je slaapkamer compleet verbouwen? Dat kan, maar kost natuurlijk veel geld. Met wat leuke ideeën en tips is het ook heel goed mogelijk om je slaapkamer te pimpen. Zonder al te veel geld en moeite.

Slaapkamer pimpen

Slaapkamer pimpen met kleuren

Kleur is erg belangrijk voor de sfeer van je slaapkamer. Wit is een goede basiskleur die heel goed gecombineerd kan worden met eigenlijk alle kleuren van de regenboog. Let er wel op dat je niet teveel kleuren gebruikt bij het pimpen van je slaapkamer. Soms is het zelfs het beste om slechts één muur te pimpen met een mooie kleur naar wens en de overige muren wit te laten. Zo houd je het rustig en wordt het niet te druk in de slaapkamer. Dan blijft er ook genoeg ruimte over om te spelen met kleurrijke accessoires.

Slaapkamer pimpen met schilderijen

Kunst is een mooie tool waarmee je jouw saaie slaapkamer kan pimpen. Dit kunnen schilderijen zijn die écht geschilderd zijn, maar het kunnen ook mooie posters zijn met inspirerende teksten en afbeeldingen. Tip is om deze wel mooi in te lijsten. Zo ziet het er wat elgeganter en verzorgder uit. Posters zijn bovendien ook relatief goedkoper. Een ander leuk idee om je slaapkamer te pimpen is het ophangen van foto’s in fotolijstjes. Als je er een aantal bij elkaar hangt, creeer je een soort van fotocollage die ook nog eens erg persoonlijk is.

Slaapkamer pimpen met opbergmogelijkheden

Met opbergmogelijkheden in de slaapkamer denk je al snel aan grote kasten. Maar juist met kleinere opbergmogelijkheden kan je juist je slaapkamer op een leuke manier pimpen. Denk aan leuke planken aan de muur of kleine ladekasten die als nachtjes gebruikt kunnen worden. Een letterbak is ook een erg leuk idee om te gebruiken in je slaapkamer. Hier kan je bijvoorbeeld je kleine verzameling in tentoonstellen.

Slaapkamer pimpen met boeken en tijdschriften

Velen zien boeken en tijdschriften als dingen die in kasten opgeborgen moeten worden. Maar het is juist een heel leuk idee om deze te gebruiken om je slaapkamer te pimpen. Mooie boeken stapels boeken of dikke tijdschriften kan je bijvoorbeeld ook als nachtkastje gebruiken.

Slaapkamer pimpen met muurstickers

Muurstickers kunnen je slaapkamer een hele andere uitstraling geven in positieve zin. Muurstickers is ook een hele eenvoudige manier om je slaapkamer te pimpen. Dit kunnen grote muurstickers zijn die je gehele muur bedekt, maar het kunnen ook simpele zinnen of levensspreuken zijn.

Slaapkamer pimpen

Slaapkamer pimpen

Slaapkamer pimpen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply