Slaapkamer inrichten

Slaapkamer kasten

Naast en bed heeft een slaapkamer vaak ook kasten. Niet altijd, bijvoorbeeld als je meerdere kamers hebt in je huis, maar meestal wel. Denk aan kledingkasten, boekenkasten, ladekasten en natuurlijk nachtkastjes. De kunst bij het inrichten van je slaapkamer is om de juiste kasten erbij te vinden. In de juiste kleur, het juiste formaat, de juiste stijl en misschien wel het belangrijkste, de kast waarbij jij je prettig voelt. Je slaapkamer is tóch een privé ruimte. Hieronder hebben we wat foto’s en ideeen geplaatst van hoe bepaalde kasten neergezet worden in slaapkamers.

Slaapkamer kasten

Slaapkamer kledingkasten

Natuurlijk wilt iedereen een inloopkast, maar jij en ik weten goed dat het niet altijd mogelijk is. Daarom is het soms nodig om de kledingkast in de slaapkamer te plaatsen. Kledingkasten heb je verschilende soorten en stijlen. Vanwege de ruimte wordt er vaak gekozen voor een kledingkast met schuifdeuren. Op die manier hoef je geen rekening te houden met de ruimte die nodig is voor het openen van de deuren van de kast. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een open kledingkasten. Dan hoef je helemaal geen deuren te openen. Deze open kledingkasten worden steeds populairder in de slaapkamer.

Slaapkamer kasten

Slaapkamer boekenkasten

Hoewel boekenkasten eigenlijk eerder thuis horen in bijvoorbeeld de woonkamer, zijn sommige slaapkamers ook voorzien van een boekenkast. Deze kan je in de slaapkamer gebruiken om boeken op te bergen, maar ook andere spullen kan je er prima in kwijt. Als je slaapkamer groot genoeg is, is het een leuk idee om een open vakkenkast te plaatsen, zoals de Expedit kast van IKEA. Als je deze centraal plaatst in de slaapkamer, kan deze namelijk ook functioneren als scheidingswand. Dit kan je dan mooi combineren met een kledingkast. Op die manier heb je toch een soort van aparte inloopkast in je slaapkamer.

Slaapkamer kasten

Slaapkamer ladekasten

Met ladekasten in de slaapkamer bedoelen wij eigenlijk de bakken die je onder je bed kan plaatsen. Met deze kasten kan je heel veel spullen opbergen en benut je de ruimte optimaal in je slaapkamer. Je moet dan natuurlijk genoeg ruimte hebben onder je bed.

Slaapkamer kasten

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply