Slaapkamer

Slaapkamer tips

We laten hier veel foto’s en ideeën zien van mooie slaapkamers. Maar we krijgen ook regelmatig vragen binnen van onze bezoekers of we wat slaapkamer tips hebben voor hun. Praktische slaapkamer tips voor de inrichting. Deze website is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft voor het inrichten van hun huis, dus delen we dan ook meer dan graag wat leuke slaapkamer tips. Die hebben we hieronder voor je opgesomd. Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Heel veel succes in ieder geval bij het inrichten van je slaapkamer.

Slaapkamer tips

Slaapkamer indeling tips

De meeste vragen die we binnen krijgen, zijn vragen over de indeling van de slaapkamer. ‘Ik heb een hele kleine slaapkamer. Hebben jullie tips voor het indelen van een kleine slaapkamer?’, ‘Hoe kan ik het best een kleine slaapkamer indelen?’, ‘Hoe kan ik een slaapkamer indelen met een schuin dak?’, ‘Hebben jullie praktische tips voor het indelen van de slaapkamer van mijn twee dochters?’, noem maar op. Het zijn allemaal verschillende slaapkamers met verschillende formaten en verschillende hoeken. Dus het is best lastig om dezelfde tips te geven. Onze beste tip voor de indeling van je slaapkamer is: richt je slaapkamer in met alleen de spullen en meubels die je nodig hebt. Mocht je slaapkamer groot genoeg zijn en de ruimte ervoor hebben, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk anders. Heb je een kleine slaapkamer, denk dan in de hoogte in plaats van alleen maar aan de vloeroppervlak. Gebruik bijvoorbeeld boekenplanken die je aan de muur kunt ophangen in plaats van een grote boekenkast die heel veel ruimte inneemt

Slaapkamer verlichting tips

Verlichting is een belangrijk aspect in je huis die erg bepalend is voor de sfeer. En omdat sfeer erg belangrijk is voor de slaapkamer, is de juiste verlichting ook erg belangrijk in de slaapkamer. Daarom willen we ook wat slaapkamer verlichting tips delen met jullie. De tip die stipt op nummer 1 staat: Gebruik nooit TL-verlichting! Zo fel en sfeerloos. Spotjes zijn al veel beter of een mooie hanglamp. Wil je de verlichting kunnen regelen voor bepaalde momenten, dan is een dimverlichting zeker te overwegen. Je hoeft natuurlijk niet altijd het grote licht aan zetten. In plaats daarvan kan je ook gezellige kaarsen aansteken. Een andere verlichting tip voor de slaapkamer is het nemem van een afstandsbediening. Ken je dat niet als je naar bed gaat en je moet nog het licht uitzetten voordat je gaat slapen? Met een afstandsbediening hoef je niet zover je hand uit te steken of zelfs op te staan.

Slaapkamer verlichting tips

De inrichting van je slaapkamer heeft voor met stijl te maken. Onze tip hiervoor is ‘less is more’. Er hoeft soms niet veel gedaan te worden om de slaapkamer inrichting mooi en sfeervol te maken. Sterker nog, soms is het juist het mooist als er bijvoorbeeld alleen een bed en een nachtkastje staat. Je slaapkamer is een ruimte om te slapen, dus meer heb je eigenlijk ook niet nodig.

Slaapkamer kleuren tips

We krijgen naast slaapkamer tips over de indeling, verlichting en inrichting ook veel vragen over slaapkamer kleuren tips. ‘Welke kleuren moet ik gebruiken bij de inrichting van me slaapkamer?’. Kleur is smaak. En over smaak valt niet te twisten. Welke kleuren je wilt voor je slaapkamer, is afhankelijk welke kleuren jij zelf mooi vindt. Vind je rood mooi, dan neem je rood. Vind je groen mooi, dan neem je groen. En vind je wit mooi, dan neem je wit. Enkele tips die we nog wel mee kunnen geven voor slaapkamer kleuren:
– Gebruik nooit meer dan twee kleuren in de slaapkamer
– Gebruik een lichte basis, zoals wit, lichtgrijs of licht beige. Deze kan je dan aanvullen met accessoires in je lievelingskleuren.
– En combineer groen nooit met paars. 🙂

Hopelijk hebben jullie wat aan de bovenstaande slaapkamer tips. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En hebben jullie nog meer vragen? Stel ze hieronder in het commentaarveld!

Slaapkamer tips

Slaapkamer tips

Slaapkamer tips

Slaapkamer tips

Slaapkamer tips

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply judith 14 mei 2017 at 20:29

    Hoi,

    Ik zie een foto met een lichtgordijn…is dit zomaar een plaatje of weten jullie ook waar ik deze kan kopen, dus de stof en de lampjes?

  • Leave a Reply