Tuin ideeën

Japanse tuin

In het westen kan je de tuinen niet van elkaar onderscheiden uit welk land ze komen. Een Japanse tuin daarentegen is heel karakteristiek. Er worden specifieke materialen gebruikt die typisch zijn voor een Japanse tuin. Hierdoor heb je ook een bepaalde sfeer van rust en vrede die je in een normale tuin niet zo snel zal voelen. Daarom is een Japanse tuin ontwerp ook bij Europeanen erg populair. Maar hoe creëer je nou eigenlijk een Japanse tuin? Hieronder heb ik een aantal tips en leuke foto’s. Succes!

Japanse tuin

Bamboo

Bamboo komt vaak voor in een Japanse tuin. Soms groeit het gewoon als een boom, maar vaak wordt het ook gebruikt als materiaal voor bijvoorbeeld een bank, tafel of zelfs een hek.

Vijver

In een Japanse tuin kom je meestal een vijver tegen. Een vijver zorgt niet alleen voor een mooie reflectie, maar het maakt je tuin ook dynamischer. Je kan er bovendien mooie Kooikarpers in plaatsen. En met een brug creëer dé perfecte eyecatcher!

Japanse tuin

Japanse tuin

Planten

Natuurlijk heb je ook groen in een Japanse tuin. Maar maak het niet al te druk met de beplanting. Gebruik daarom niet al teveel bloeiende planten in verschillende kleuren. In plaats daarvan ken je kiezen voor planten in verschillende kleurtinten. Kies één kleur uit, bijvoorbeeld roze, en laat deze terugkomen in donkere en lichtere varianten. Een bonsaiboompjes hoort natuurlijk ook thuis in een japanse tuin.

Texturen en contrasten

In een Japanse tuin worden veel texturen en contrasten gebruikt. Wissel hout bijvoorbeeld af met natuursteen. Of creëer een looppad.

Paviljoen

Een Paviljoen kan natuurlijk niet in elke tuin. Je tuin moet er groot genoeg voor zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor een leuk paviljoen beeldje om die sfeer te creëren.

Japanse tuin

Japanse tuin

Japanse tuin

Japanse tuin

Japanse tuin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply