Woonkamer

Charmante woonkamer met natuurtinten

Aan sommige interieurs kan je direct zien dat het geen interieur is uit Nederland. Dat geldt bijvoorbeeld voor Aziatische landen, maar vooral ook voor Zuid Europese landen zoals Spanje, Italië en Portugal. Door de hogere temperaturen waar die landen mee te maken hebben, is het materiaalgebruik heel anders dan hier in Nederland. En dit verschil in materiaalgebruik is juist zo leuk.

Charmante woonkamer met natuurtinten

Witte muren, witte rieten plafond en betonvloer

Vandaag nemen we een kijkje in de woonkamer van een super mooie woning gelegen in Tayira in Portugal. Zowel het exterieur als het interieur is ontworpen door de interieurarchitecten van Atelier Rua. Het huis is super charmant met een witte gevel gecombineerd met oranje dakpannen. En het wit zie je ook terugkomen in het gehele interieur.

Charmante woonkamer met natuurtinten

De woonkamer is een hele bijzondere ruimte. Het is niet heel groot, maar het is voorzien van een enorm hoog plafond, die bekleed is met dikke en wit geschilderde rieten takken en originele ronde houten balken. Iets wat je dus eigenlijk nooit tegenkomt in Nederland. Je vindt er bovendien nog meer originele details, die deze woonkamer zo karakteristiek en charmant maken. De originele buitendeur bijvoorbeeld, waar een super leuk raamluikje in verwerkt is. En het is vooral erg bijzonder om te zien dat deze details gecombineerd zijn met moderne strakke afwerkingen zoals de strakke muren en de betonvloer.

Charmante woonkamer met natuurtinten

Knus zithoekje

In de woonkamer is een knus zithoekje ingericht met verschillende stijlvolle meubels in natuurtinten. De lichte taupe bank bijvoorbeeld op leuke houten pootjes of het vintage krukje die als bijzettafel wordt gebruikt. De grote grove jutten vloerkleed past er ook perfect bij de natuurlijke serene sfeer in deze woonkamer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply