Inrichting woonkamer

Tegels in woonkamer

Een houten vloer en laminaat zijn erg populaire keuzes voor de vloer in de woonkamer. Maar voor de inrichting van de woonkamer wordt er wordt ook heel vaak gekozen voor tegels. Met tegels heb je een moderne strakke uitstraling, die je niet kan krijgen met bijvoorbeeld een houten vloer. Sommige mensen vinden het zelfs te koel overkomen. Maar met de juiste combinatie met de muren, meubels en accessoires, kan een woonkamer met tegels ook een warme sfeer krijgen. We hebben weer een aantal mooie voorbeelden verzameld om je te inspireren. Wil je ook tegels in je woonkamer of geef je de voorkeur tóch aan de houten vloer?

Tegels in woonkamer

Soorten tegels

Kies je ervoor om je woonkamer in te richten met tegels? Dan moet je ook goed nadenken wat voor soort tegels je wilt hebben. Je moet bijvoorbeeld een keuze maken in het formaat. Wil je grote tegels van 70x70cm of wil je juist kleinere tegels? Grote tegels maken de woonkamer ruimtelijker, terwijl kleine tegels de ruimte juist drukker maken. Een goede keuze is ook afhankelijk van de oppervlakte van je woonkamer.

Tegels in woonkamer

Naast het formaat van de tegels moet je ook een keuze maken in kleur en structuur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hoogglans tegels of juist matte tegels. Beiden hebben een hele aparte uitstraling.

Vloerverwarming

Niet alleen de uitstraling van tegels is strak en soms koud, maar het voelt ook een stuk kouder of koeler aan dan tapijt of houten vloer. Bij tegels in de woonkamer, is het verstandig om hierbij vloerverwarming te nemen. In de winter heb je dan ook heerlijke warme voeten!

Om de woonkamer warmer te maken, is een tapijt of vloerkleed ook een goed idee. Zo’n heerlijke warme vloerkleed bij het zitgedeelte van de woonkamer.

Tegels in woonkamer

Tegels in woonkamer

Tegels in woonkamer

Tegels in woonkamer

Tegels in woonkamer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply