Inrichting woonkamer, Woonkamer inrichten

Woonkamer houten vloer

De woonkamer is vaak de grootste en belangrijkste ruimte in je woning. De keuze voor een vloer is daarom erg belangrijk. Vandaag laten we je een aantal ideeën en impressies zien als je jouw woonkamer wilt inrichten met een houten vloer. Een populaire keuze vanwege een aantal redenen. De belangrijkste reden voor een houten vloer in de woonkamer is dat een houten vloer voor heel veel sfeer en warmte zorgen. Het is tijdloos en past eigenlijk in elk interieur. Een houten vloer straalt bovendien klasse en kwaliteit uit, maar daar mag je ook wel iets voor betalen.

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer

Woonkamer houten vloer soorten

Wat je ook moet weten is dat er heel veel verschillende soorten houten vloeren zijn. Je hebt eiken houten vloeren, kersen houten vloeren, essen houten vloeren, noten houten vloeren, bamboe houten vloeren, lariks houten vloeren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ga bij een specialist langs om de vloeren te bekijken en te voelen. We hebben hieronder alvast een paar voorbeelden geplaatst.

Houten vloer leggen in woonkamer

Houten vloeren kan je ook op verschillende manieren leggen. Zo kan je een houten vloer leggen op de meest gebruikelijke manier, languit over de lengte. Op die manier lijk je woonkamer langer. Als je de vloerdelen over de breedte legt, lijkt je woonkamer breder. De visgraat houten vloer is ook erg populair. Deze zie je vaak terug in woonkamers van mooie oude herenhuizen. De houten planken worden als het ware in elkaar geweven. En dan heb je ook nog de Hongaarse punt. Een klassieke vorm die ook erg mooi zal staan in een woonkamer. De Hongaarse punt lijkt erg op een visgraat houten vloer, maar het ziet er degelijk anders uit. Bij een Hongaarse punt liggen de houten planken onder een hoek van 60 procent en sluiten aan de bovenzijde aan, waardoor een zogenaamde ‘sergeantstreep’ ontstaat. Deze laatste twee vormen zijn vaak wel wat prijziger.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply