Woonkamer ideeën

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Als je de foto’s van onderstaande woonkamer bekijkt, zou je niet zeggen dat de woonkamer ideeën van vandaag uit Shanghai komen. Als je aan China denkt, denk je namelijk al snel aan traditioneel, Aziatisch en gebruik van sterke kleur als bijvoorbeeld rood. Door de sterke economische groei de laatste jaren in China, hebben de Chinezen mogelijkheid gekregen om interieur ideeën op te doen in de westerse wereld. In deze woonkamer is dat heel goed terug te zien. Modern, strak, gezellig en een kleurenpalet dat meer neutraal is dan opvallend. Kortom, een woonkamer om gedeeld te worden!

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Bron: TBDC

Woonkamer inrichting ideeën

De woonkamer is onderdeel van een duplex villa gelegen in Pudong in Shanghai, waarvan de begane grond zoals gewoonlijk de meest belangrijke ruimte is van de woning. Het is één open ruimte met een half open keuken, een eetkamer, maar het meest opvallende is, is dat het eigenlijk twee woonkamers heeft. De eerste woonkamer bevindt zich in de ene hoek waar een grote loungebank, salontafel en de TV staat, terwijl de andere woonkamer eigenlijk meer een chillhoek is. Deze vind je direct naast de eetkamer en wordt gescheiden door een grote kast die van de vloer helemaal tot aan het plafond loopt. In dit gedeelte heb je ook toegang tot de groene tuin via de grote glazen schuifpui.

Marmeren vloer

Hoewel de woonkamer erg westers is ingericht, kan je aan de witte marmeren vloer tóch een beetje herkennen dat het een Chinese woonkamer is. Marmer staat voor luxe en rijkdom en wordt vaak gebruikt in een Chinese interieur inrichting.

Woonkamer sfeer

Het kleurenpallet bestaande uit voornamelijk lichte bruintinten en de met zorg gekozen verlichting zijn bepalend in de sfeer van deze woonkamer. De sfeerverlichting is onafhankelijk van functionele verlichting en wordt aangeboden via multichannel licht controllers in het plafond.

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Woonkamer ideeën uit Shanghai

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply