Woonkamer inrichten

L-vormige woonkamer inrichten

Een rechthoekige woonkamer inrichten met vier muren is het makkelijkst. Je hoeft dan geen rekening te houden met rare hoeken of niches. Zo kan je zonder problemen een bank tegen de ene muur plaatsen, terwijl je de TV-meubel tegen de andere muur plaatst. Een L-vormige woonkamer inrichten is ook niet heel lastig, maar het is al wel een stuk lastiger dan een rechthoekige woonkamer inrichten. Bij een L-vormige woonkamer heb je namelijk te maken met een knik, waarbij je vaak een lange en een korte kant hebt. Vaak is de korte kant breder, maar het komt ook weleens voor dat de lange kant breder is. Dan is je L-vormige woonkamer ook wat groter. Anyway… omdat we regelmatig vragen binnenkrijgen over hoe je het beste een L-vormige woonkamer kan inrichten, willen we hier vandaag even de aandacht op vestigen.

L vormige woonkamer inrichten

L-vormige woonkamer inrichten ideeën

Om je te helpen willen we je een aantal ideeën geven van hoe je een L-vormige woonkamer kan inrichten. We gaan dan even uit van een L-vormige woonkamer met een korte brede kant en een lange smalle kant. Je hebt hier verschillende ideeën voor, maar het meest praktische is om de zithoek in te richten in de korte brede kant. Hier is meer ruimte voor de bank en salontafel, en doordat het soort van in een hoek zit, kan je het er ook heel gezellig en knus maken. Dit kan de doen door bijvoorbeeld het plaatsen van een warme vloerkleed of tapijt, een mooie salontafel en natuurlijk wat woonaccessoires zoals leuke kussens, kaarjes, vazen etc. Precies tegen over de bank kan je de TV meubel plaatsen. Dat is dan tegen de langste muur van de L-vormige woonkamer. Wel moet je hierbij opletten dat de korte kant niet te lang is. Want dan kan de afstand tussen de bank en de TV te ver worden. je kan natuurlijk ook een grotere tv kopen. Dan is dit probleem wel opgelost.

Hierboven hebben we de meest gekozen manier beschreven van hoe je een L vormige woonkamer kan inrichten. Vind je dit een beetje te standaard en saai? Dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Je zou de zithoek van je L vormige woonkamer ook inrichten precies op de grens van de korte en lange zijde. De TV meubel plaats je dan op de plek waar je bij optie 1 de bank zou plaatsen. De bank staat in deze optie dan niet tegen de muur. Je kan er als het ware omheen lopen. Sommigen vinden dat deze optie de L vormige woonkamer kleiner doet lijken, maar het creëert juist meer ruimtelijkheid in de woonkamer. Een hoekbank zou de beste keuze zijn voor deze optie.

L-vormige woonkamer inrichten voorbeelden

Hierboven heb ik mijn best gedaan om een tweetal ideeën te geven van hoe je een L-vormige woonkamer kan inrichten. Maar vooral als het om interieur inrichting gaat, zegt een foto meer dan duizend woorden. Daarom hebben wij hieronder een aantal L-vormige woonkamer voorbeelden geplaatst. Er zitten voorbeelden tussen van optie 1 als optie 2. Heel veel succes met het inrichten van jouw L vormige woonkamer.

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

L vormige woonkamer inrichten

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply