Woonkamer inrichten

Marokkaanse woonkamer inrichten

We krijgen regelmatig vragen binnen over hoe je een Marokkaanse woonkamer kan inrichten. De Marokkaanse stijl wordt steeds populairder en populairder. Marokkaanse lampen en tegels die typerend zijn zie je daarom vaker en vaker terug in woonkamers, slaapkamer en badkamers. Het is een vrolijke en vooral kleurrijke stijl. Vandaag willen we jullie daarom wat leuke ideeën en tips geven voor het inrichten van een Marokkaanse woonkamer.

Marokkaanse woonkamer inrichten

Marokkaanse woonkamer inrichten met kleur

Een van de belangrijkste kenmerken voor het inrichten van een Marokkaanse woonkamer is het gebruik van een rijkelijk kleurenpalet. Warme kleuren zoals rood, oranje, paars, maar ook wat koelere kleuren zoals blauw, turquoise en smaragd groen. Allemaal sterke opvallende kleuren die heel goed samen kunnen in een Marokkaanse woonkamer. In de basis komen deze kleuren terug in de patronen van Marokkaanse tegels, maar woonaccessoires spelen ook een belangrijke rol. Kleurrijke kussens, Marokkaanse lampen, vloerkleden, etc.

Woonkamer inrichten met Marokkaanse invloeden

Als je van de Marokkaanse stijl houdt kan je een volledige Marokkaanse woonkamer inrichten, maar je kan er ook voor kiezen om een woonkamer in te richten met Marokkaanse invloeden. Hierdoor heb je ook een mooi balans tussen een rustige basis en bijvoorbeeld de drukke patronen en het kleurrijke palet. Combineer bijvoorbeeld een lichte vloer en lichte meubels met een mooie gekleurde Marokkaanse hanglamp. Op die manier valt de Marokkaanse lamp ook beter op. Of neem drie wit gestuukte muren die afgewisseld wordt met een muur die volledig betegeld is met een mooi Marokkaanse tegelpatroon. Zo komen de Marokkaanse tegels in je woonkamer nog beter tot zijn recht.

Marokkaanse woonkamer inrichten

Marokkaanse woonkamer inrichten

Marokkaanse woonkamer inrichten

Marokkaanse woonkamer inrichten

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply