Woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten met dakramen

Iedereen wilt een lichte woonkamer hebben. Er is bijna niemand die liever een donkere woonkamer prefereert. Als je een woonkamer hebt met voldoende ramen die ook een goede ligging heeft is dat natuurlijk perfect. De zon doet haar werk en zorgt ervoor dat er voldoende daglicht binnenvalt. Heb je niet zoveel ramen? Of ligt je woonkamer met de ramen op het noorden? Dan heb je een probleem. Dan kan de zon jouw woonkamer niet bereiken en het gevolg is dat je een donkere woonkamer hebt. Vooral in de winter kan dat erg depressief zijn. Een goede tip bij het inrichten van zo’n woonkamer is om een zo licht mogelijke kleuren te gebruiken, bij voorkeur wit. Wit maakt de ruimte groter en weerkaatst het schaarse licht door je interieur. Is dat niet voldoende? Dan zou je jouw woonkamer kunnen inrichten met dakramen. Om je een idee te geven hebben we hieronder een aantal voorbeelden geplaatst van woonkamers met dakramen.

Woonkamer inrichten met dakramen

Woonkamer dakramen varianten

Zoals het woord al zegt, is een dakraam een raam die je verwerkt in je dak. Dit kan een platte dak zijn, maar het komt ook heel regelmatig voor dat een dakraam wordt verwerkt in een schuine dak. Met een dakraam in je woonkamer creëer je als het ware extra gaten in je dak wat ervoor zorgt dat het zonlicht gemakkelijk in je woonkamer kan schijnen. Er zijn een aantal standaard formaten waar je uit kan kiezen, maar in principe ben je helemaal vrij om zelf te bepalen welke vorm en formaat je de dakramen in je woonkamer wilt geven. Hoe groter hoe meer licht natuurlijk.

Dakraam decoratie

Zonlicht is natuurlijk heel fijn, maar er zijn momenten dat je liever de zon niet wilt zien. Voor normale ramen kan je het gordijn gemakkelijk dicht trekken, maar hoe doe je dit bij een dakraam? Simpel, ook hier zijn speciale oplossingen voor bedacht. Er zijn speciale gordijnen, jaloezieën of andere vormen van raamdecoratie op de markt die speciaal voor dakramen zijn ontworpen. Veelal kun je deze bedienen met een lange stok, maar er zijn ook luxe varianten verkrijgbaar die elektrisch bediend kunnen worden.

Woonkamer inrichten met dakramen

Woonkamer inrichten met dakramen

Woonkamer inrichten met dakramen

Woonkamer inrichten met dakramen

Woonkamer inrichten met dakramen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply