Badkamer ideeën

Badkamer wastafel ideeën


De wastafel is één van de belangrijkste onderdelen van de badkamer. Het is dan ook een vast onderdeel, waar je kan tandenpoetsen en je gezicht kan wassen. Vroeger had elke badkamer een standaard wastafel. Wit, grof en vooral erg lelijk. Deze wastafels zie je nog steeds terug in bijvoorbeeld openbare toiletten, tijdelijke badkamers en andere ruimtes waar geen tijd en energie is gestoken in het ontwerp. Maar tegenwoordig zijn er veel meer wastafels beschikbaar. Wastafels in verschillende vormen, maten, kleuren en prijzen. Voor elke badkamer style kan je wel een passende wastafel vinden. We hebben een aantal badkamers verzameld met verschillende ideeën hiervoor. Veel succes met het uitkiezen van de wastafel voor jouw badkamer!

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Dubbele wastafel in badkamer

Tegenwoordig wilt iedereen een badkamer hebben met een dubbele wastafel. Met een dubbele wastafel hoef je niet elke ochtend en avond te wachten totdat je partner of kinderen klaar zijn met wassen en tandenpoetsen. Dit kan je met twee mensen tegelijk doen. Hieronder zie je een aantal foto’s met verschillende ideeën met een dubbele wastafel.

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer waskommen

Waskommen is een mooi alternatief voor rechthoekige wastafels. De ronde vormen geven de badkamer een zachtere uitstraling. Waskommen zijn in de loop der jaren daarom ook steeds populairder geworden. In sommige badkamers wordt een enkele waskom gebruikt, maar het komt ook regelmatig voor dat er dubbele waskommen wordt geïnstalleerd.

Een groot verschil tussen een waskom en een normale wastafel is dat de kraan bij een waskom verwerkt is in de muur of in de badkamermeubel. Bij een normale wastafel kan de kraan namelijk ook verwerkt worden in de wastafel zelf.

Waskommen zijn net als alle andere wastafels verkrijgbaar in verschillende formaten. Vaak beginnend met een diameter van 30 cm die op kunnen lopen tot een diameter van 50cm of zelfs groter. Met een grotere waskom voorkom je dat het water gemakkelijk buiten de waskom spettert.

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Granieten wastafels

Steeds meer mensen willen een granieten wastafel in hun badkamer. Granieten wastafels, ook wel natuurstenen wastafels genoemd, geven de badkamer een luxe en ook natuurlijke uitstraling. Desondanks hoeven deze helemaal niet heel duur te zijn. Bij bekende bouwmarkten als de Praxis, Karwei of Gamma zijn deze vaak al verkrijgbaar voor minder dan honderd Euro. Ook waskommen zijn verkrijgbaar in het graniet.

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Vrijstaande wastafels

Wil je nóg meer een luxe uitstraling voor je badkamer? Neem dan vrijstaande wastafels. Vrijstaande wastafels worden in plaats van dat ze op een meubel staan of aan de muur hangen, op de grond gezet. Dit wordt ook wel vaak in luxe hotels gebruikt. Nadeel van vrijstaande wastafels is dat het minder opbergruimte biedt dan normaal. Deze worden dan ook meestal gebruikt als je over een grote badkamer beschikt.

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Badkamer wastafel ideeën

Zitten hier leuke ideeën tussen voor jouw badkamer? Laat het ons weten!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply