Badkamer

Badkamer inloopdouche


Een inloopdouche is mega populair geworden in de afgelopen jaren. Iedereen wilt een inloopdouche hebben in hun badkamer en eigenlijk mag het ook niet ontbreken in een luxe badkamer. Een inloopdouche ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is vooral ook heel erg praktisch en makkelijk. Bij een inloopdouche heb je namelijk geen opstapje waar je overheen moet stappen, waardoor het makkelijk in en uit stappen is. Bij een gladde ondergrond, waar je natuurlijk vaak mee te maken hebt in de badkamer, is dat een ideale oplossing. Er zijn twee verschillende soorten inloopdouches, een open inloopdouche en gesloten inloopdouche. Hieronder leggen we uit wat het verschil is en hebben we een aantal voorbeelden met leuke ideeën geplaatst van badkamers met een inloopdouche.

Badkamer inloopdouche

Open inloopdouche

Een open inloopdouche is zoals het woord eigenlijk al zegt een inloopdouche die niet afgesloten kan worden met bijvoorbeeld een deur. Vaak heeft een open inloopdouche drie gesloten wanden en één open doorgang waar je in en uit kan stappen. Maar het komst ook wel eens voor dat een badkamer een inloopdouche heeft met twee gesloten wanden, waardoor je eigenlijk ook twee openingen hebt. Vaak wordt een open inloopdouche als de meeste luxe versie gezien.

Badkamer inloopdouche

Badkamer inloopdouche

Gesloten inloopdouche

Waar bij een open inloopdouche geen mogelijkheid is om deze af te sluiten, kan je dat uiteraard wel bij een gesloten inloopdouche. Dit kan meestal met een mooie glazen deur. Het voordeel van een gesloten inloopdouche is dat de deur ervoor zorgt dat het water binnen de inloopdouche blijft. Hierdoor hoef je de badkamer niet elke keer te drogen nadat je gedoucht hebt.

Badkamer inloopdouche

Badkamer inloopdouche

Inloopdouche inrichten

In een luxe inloopdouche hoort natuurlijk ook een douchesysteem. Een glijstangset met een handdouche is standaard, maar een regendoucheset is natuurlijk een stuk luxer. Voor een strakkere afwerking ga je voor een inbouwdouche. En wil je nóg een stap verder gaan, dan zou je zelfs een inbouwdouche kunnen nemen die in het plafond zit. Douchesystemen zijn dus verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, prijzen en merken. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply