Badkamer ontwerpen

Badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels


Ben je op zoek naar een originele manier om je badkamer te ontwerpen? Dan kan Mozaïek tegels wellicht uitkomst bieden. Mozaïek tegels zijn tegenwoordig erg populair in badkamers. Maar wat zijn Mozaïek tegels eigenlijk? Oorspronkelijk komt Mozaïek uit de Griekse en Romeinse tijd, waar luxe villa’s van de rijken werden versierd met prachtige Mozaïek tegels. Er werd dan bijvoorbeeld een grote afbeelding vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes die in een vloer of wand werden gemetseld. Het is dus eigenlijk ook een vorm van kunst. In de loop der jaren is Mozaïek wel enigszins verschoven en hoeft het niet altijd een afbeelding te zijn. Vooral in badkamer ontwerpen zul je niet snel Mozaïek tegels tegenkomen in de vorm van een afbeelding.

badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels

Kleurrijke badkamer ontwerpen

Houd jij van kleur en vind je dat ook belangrijk in een badkamer? Mozaïek tegels is de perfect om kleur te brengen in badkamer ontwerpen. Mozaïek bestaat uit verschillende stukjes tegels die je allemaal dicht tegen elkaar metselt. Deze stukjes kunnen dus daarom ook van kleur verschillen, in tegenstelling tot een grote vlak van een normale tegel. Onze tip is om niet téveel verschillende kleuren te nemen. Dit zorgt al snel voor een onrustige uitstraling in de badkamer. Neem in plaats van totaal verschillende kleuren, juist 1 of 2 kleuren in verschillende kleurtinten. Houd je van groen? Neem dan groen in lichte en donkere tinten om je badkamer te ontwerpen. Op die manier heb je een vrolijke en kleurrijke badkamer, zonder dat het te druk en onrustig wordt.

Mozaïek tegels soorten

Mozaïek tegels heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het meest bekende is de glasmozaïek en marmermozaïek. Maar er wordt ook wel eens gekozen voor kiezelmozaïek. Alle soorten Mozaïek tegels kan je ook weer verdelen in verschillende texturen en kleuren. Onze tip is om een keer langs een specialist te gaan om een goed overzicht te krijgen van er mogelijk is.

badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels

badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels

badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels

badkamer ontwerpen met Mozaïek tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply