Badkamer ontwerpen

Droombadkamer van architecten duo


Als architecten en interieurstylisten hun eigen huis mogen bouwen en inrichten, dan is het gegarandeerd een stijlvol en mooi. Het huis van Andrew en Kate Brown is daar een goed voorbeeld van, het duo achter architectenbureau Brown + Brown. Zij hebben een 150 jaar oude woning gekocht in Schotland, en hebben deze volledig omgebouwd tot hun droomhuis met een stijlvol interieur en moderne gemakken. Hieronder zien jullie het resultaat van hun prachtige badkamer!

Droombadkamer van architecten duo

Complete verbouwing
Het is het meest bijzonder om het over de badkamer te hebben, omdat deze er het ergst aan toe was. In kleine Schotse huisjes, werden de badkamers vaak later pas toegevoegd. En zoals je het kan raden, pakte dit esthetisch gezien meestal niet erg goed uit. Hun badkamer had bijvoorbeeld helemaal geen douche. En het complete dak moest vervangen worden. Een mooie gelegenheid om er gelijk een dakraam in te verwerken, zodat er genoeg zonlicht in de badkamer kon komen.

Droombadkamer van architecten duo

Patroontegels en multiplex
De twee architecten hadden gelukkig wel een duidelijk doel voor ogen. De stijl moest minimalistisch clean worden, maar tegelijkertijd ook ook mooi en vooral niet saai. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor een zwart witte patronen vloer, gecombineerd met gestuukte en wit geschilderde muren. Eén muur, waar het vrijstaand bad tegenaan is geplaatst, is bekleed met multiplex platen. Natuurlijk werd deze wel bewerkt met polyurethane varnish, zodat het waterbestendig is. Hetzelfde hebben ze gedaan met de inbouwkast voor de wastafel en spiegel.

Naast het vrijstaand bad, is de badkamer ook voorzien van een grote inloopdouche.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply