Badkamer sanitair

Hoe ziet jouw nieuwe douche eruit?


De douche is een absolute musthave in de badkamer. De badkamer is niet compleet zonder douche. Een badkamer zonder bad komt regelmatig voor, maar een badkamer zonder douche komt eigenlijk nooit voor. Bij een nieuwe badkamer hoort dus ook een nieuwe douche. Er zijn echter heel veel mogelijkheden. Een inloopdouche is tegenwoordig bijvoorbeeld helemaal hot, maar je kunt ook denken aan een douchecabine. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste inspiratie voorbeelden!

Douche badkamer

Inloopdouche

Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, zijn inloopdouches douches, waar je heel eenvoudig in en uit kunt lopen, zonder dat er een drempel of een opstaand randje aanwezig is. De vloer van de inloopdouche is dus gelijk aan de vloer van de rest van de badkamer. Je kunt kiezen voor exact dezelfde vloer, maar je zou voor de esthetiek ook kunnen een andere vloer kiezen voor in de inloopdouche. De inloopdouche is veelal voorzien van een wand. Dit kan een glazen douchewand zijn of een vaste muur. Beide hebben hun eigen voordelen en nadelen. Zo is een vaste muur natuurlijk een stuk steviger dan een glazen douchewand. Maar als je gaat voor een douchewand van de beste kwaliteit, dan zal je er eigenlijk niet veel van merken. Met een glazen douchewand zorg je er bovendien voor dat de badkamer ruimtelijk blijft. Een voordeel van een vaste muur, is dat je daarin bijvoorbeeld wel een handig nisje kunt creëren, waar flessen in geplaatst kunnen worden.

inloopdouche

inloopdouche

inloopdouche

inloopdouche

inloopdouche

Douchecabine

Je kunt ook kiezen voor een douchecabine, die ook nog steeds erg populair is. Een inloopdouche kan een open karakter hebben, maar een douchecabine is altijd een afgesloten ruimte. Het kenmerkt zich met één of meerdere glazen wanden, én een deur waarmee de ruimte afgesloten kan worden. Het grote voordeel van een douchecabine, is dat het volledig spatvrij is. Je zal dus met het douchen bijna niet te maken hebben met het geknoei van water in de rest van je badkamer. Er zijn bovendien verschillende soorten douchecabines, zoals vierkante of rechthoekige douchecabines, maar je hebt ook rondvormige en zelfs vijfhoekige douchecabines. Bij Douche-concurrent kan je zelfs douchecabines kopen die gecombineerd zijn met een bad!

Douchecabine

Douchecabine

Douchecabine

Douchecabine

Douchecabine

Douchecabine

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply