Badkamer sanitair

Marokkaanse badkamer tegels


Marokkaanse badkamer tegels en mozaïeken zijn een van de meest herkenbare aspecten van de Marokkaanse kunst en architectuur. De Marokkaanse badkamer tegels worden ook wel Zelliges genoemd. Deze werden als eerst gebruikt in de late dertiende eeuw in de stad Fez en worden tegenwoordig in de hele wereld gebruikt. En het mooie is, is dat je het heel goed combineren met andere badkamer stijlen. De onregelmatigheden in vormen, texturen en kleuren die afkomstig zijn van de hand-afwerking zijn kenmerkend voor Marokkaanse badkamer tegels. Hierdoor is de opervlakte van elke Marokkaanse tegel steeds iets anders. Zelliges kunnen niet alleen zorgen voor een uniek effect in je badkamer, maar ze kunnen ook prima gebruikt worden voor de keuken of je tuin.

Marokkaanse badkamer tegels

Marokkaanse badkamer tegels leggen

Marokkaanse badkamer tegels leggen is een vak apart. Er wordt lijn gebruikt die niet inklikt. Poederlijm die allereerst heel dik wordt aangemaakt. Onze tip is om de Marokkaanse badkamer tegels eerst een stuk uit te leggen om te zien hoe ze passen. Soms is het een kwestie van draaien en schuiven en soms is het ook nodig om een tegel even apart te leggen en een andere gebruiken.

Gebruik een plamuurmes om de lijm aan te brengen op de achterkant van de Marokkaanse tegel. Deze druk je dan tegen de muur zodat het op hetzelfde niveau komt als de reeds aangebrachte tegels. Het kan even duren voordat het af is, maar dan heb je ook wat. Na een halve tot een hele dag kan je beginnen met voegen om de oneffenheden weg te werken.

Marokkaanse badkamer tegels combineren

Je kan ervoor kiezen om je gehele badkamer te betegelen met zeliges, maar het is ook mooi om de Marokkaanse badkamer tegels te combineren met andere tegels. Misschien nog een leuker idee is om het te combineren met bijvoorbeeld stuukwerk of tadelakt.

Marokkaanse badkamer tegels

Marokkaanse badkamer tegels

Marokkaanse badkamer tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply