Badkamer sanitair

Vrijstaand bad


We hebben het hier al in verschillende badkamers laten zien, maar nooit echt specifiek erover gesproken. Maar vandaag wil ik er de volle aandacht op vestigen, het vrijstaand bad. Een vrijstaand bad zie je in de praktijk niet heel vaak in een badkamer. Meestal kiezen mensen ervoor om een badkamer te ontwerpen met een vaste bad tegen de muur. Dit komt doordat je ruimte hiermee bespaart. Met een vrijstaand bad heb je ruimte aan alle kanten van het bad nodig. Dit betekent dus dat je eigenlijk alleen een vrijstaand bad kan nemen als je een grote badkamer hebt. Een luxe dus. Wil jij ook heel graag een vrijstaand bad hebben in je badkamer? Klik dan snel verder voor leuke badkamer ideeën met vrijstaande baden!

vrijstaand bad

Vrijstaand bad ontwerpen

Een vrijstaand bad zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende ontwerpen. Je hebt ronde vrijstaande baden, vierkante vrijstaande baden, rechthoekige vrijstaande baden en ook ovale vrijstaande baden. Voor elke stijl badkamer is er dus wel een passend vrijstaand bad. Ze zijn allen bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en materialen. De meest gekozen vrijstaand bad is de standaard vorm in een witte kleur. Deze heeft een moderne en neutrale uitstraling en past dus eigenlijk in elke badkamer. Een ander populair vrijstaand bad is de klassieke. Een klassiek bad staat meestal ook meestal op mooie klassieke pootjes en heeft een mooi sierlijk ontwerp.

Kranen bij een vrijstaand bad

Bij een vast bad is het logisch dat de kraan wordt gemonteerd aan de muur waar het bad tegenaan staat. Bij een vrijstaand bad kan dat anders zijn. Het is immers een vrijstaand bad en staat nergens tegen de muur. Sommige vrijstaande baden worden wel heel dicht tegen de muur gezet, waardoor het wel mogelijk is om de kraan aan de muur te vestigen, maar bij baden die bijvoorbeeld midden in de badkamer staan, gaat dat iets moeilijker. Hiervoor zijn natuurlijk wel andere mogelijkheden bedacht. Je kan dan bijvoorbeeld een lange hoge kraan plaatsen die gewoon op de badkamer vloer wordt gemonteerd. Dit geeft de badkamer bovendien een erg luxe uitstraling.

Badkamers voorbeelden met vrijstaand bad

Om je een goede indruk te geven wat voor vrijstaande baden er allemaal zijn en hoe je een badkamer kan ontwerpen met een vrijstaand bad, hebben we een aantal badkamers voorbeelden voor je verzameld die allemaal voorzien zijn van een vrijstaand bad. Bekijk de foto’s op je gemak en raak geïnspireerd van de mooie voorbeelden! Laat je ons weten of je er een neemt?

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

vrijstaand bad

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply