Badkamer sanitair

Zwarte kraan voor badkamer


Vroeger zag je in de traditionele badkamer standaard een chromen kraan. Een chromen kraan die vastzit aan de witte wastafel, met de twee daarbijhorende draaiknoppen. Uit de blauwe draaiknop komt koud water en uit de rode draaiknop komt warm water.

Tegenwoordig heb je véél meer keuzes wat betreft de badkamer kraan. Vandaag wil ik jullie inspireren met leuke ideeën voor een zwarte kraan. Ja je hoort het goed, een zwarte kraan. Black is the new Chrome!

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Een zwarte kraan geeft iets bijzonders aan de badkamer. Het is sowieso erg stijlvol, maar een zwarte kraan heeft ook iets mysterieus. En net zoals in de fashion wereld, past zwart overal bij. Zwart staat uiteraard bij wit en grijs, maar bijvoorbeeld ook bij beige, blauw, roze, groen, geel, noem maar op. Ook bij hout staat het prachtig!

Zwarte kraan uit de muur

Net zoals bij een chromen kraan, kan je ook een zwarte kraan uit de badkamer muur laten komen. De zwarte kraan wordt dan strak in de muur verwerkt. En niet alleen de kraan waar het water uit komt, maar ook de twee knoppen kunnen in de badkamer muur worden verwerkt. Je zult verstelt staan, wat voor bijzonder mooi modern effect dit heeft op de badkamer.

Mat zwarte kraan

Je hebt zwarte kranen die glanzend zijn, maar er zijn ook mat zwarte kranen. Ik vind een mat zwarte kraan in de badkamer nog nét ietsjes mooier en stijlvoller dan een kraan die glanst. Deze kan je vooral super mooi combineren met wit marmer in de badkamer. Maar zoals gezegd, past een zwarte kraan bij alles. Dat geldt ook voor een mat zwarte kraan natuurlijk.

Zwarte douche kraan/h2>
Als je een zwarte kraan hebt voor de wastafel in de badkamer, dan is het natuurlijk het mooist als je douchekop en douchekraan ook zwart zijn. Het allermooiste is als het ook hetzelfde model betreft. Je hebt hierin ook verschillende keuzes. Je hebt natuurlijk de normale douchekop die je aan de muur ophangt, maar je hebt ook de populaire stortdouche of regendouche. En deze kunnen ook aan de muur hangen, maar soms kunnen ze ook in het plafond verwerkt worden.

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Zwarte kraan voor badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Roel 12 januari 2016 at 22:22

  Hoi Manfung

  Weet je toevallig ook waar je die kranen in NL kunt krijgen?

 • Reply M. 20 januari 2016 at 15:32

  Beste Roel,

  ik ben ook op een zoektocht naar zwarte kranen, meeste kranen op de foto’s zijn van Dornbracht en behoorlijk prijzig. Grohe had ze ook in het assortiment, maar die zijn er uit gehaald. Er is inmiddels weinig keus meer!

 • Reply Margot 6 januari 2018 at 20:14

  Hoi! Ik ben op zoek naar een douchekraan net als op de foto met nummer 112 links in het hoekje, met een regendouche, een sproeier en een badkraan. Heel weinig douchekranen hebben ook een badkraan onderaan als ze een regendouche hebben … Enig idee waar je dit kan vinden nu in NL of Belgie? 🙂

 • Leave a Reply