Kleine badkamer

Deze smalle badkamer is erg slim ingericht!


Ruime brede ruimtes in huis zijn altijd fijn, maar helaas hebben heel veel mensen ook vaak te maken met kleine smalle ruimtes. Het is altijd een uitdaging om een smalle ruimte zowel praktisch als esthetisch mooi in te richten. Dat geldt voor een woonkamer, een slaapkamer, een keuken, maar vooral ook voor een smalle badkamer. Dit betekent echter niet dat dit onmogelijk is. Ook kleine smalle badkamers kunnen super leuk en praktisch ingericht zijn. Deze smalle badkamer is daar een heel mooi voorbeeld van. Kijk snel verder en laat ons weten wat je van dit ontwerp vindt!

Deze smalle badkamer is erg slim ingericht!

Verbouwing

Dit is de badkamer van het Lambeth Marsh House project. Een heel bijzonder project van Fraher Architects, die in Londen een prachtige woning heeft herontworpen en ingericht. De woning heeft jaren lang leeg gestaan. Het concept en de uitdaging van de architecten was om alle verdiepingen nieuw leven in te blazen, met respect voor het erfgoed van dit monumentale gebouw en het herstellen van enkele van de verloren historische details. Materialiteit was erg belangrijk om te helpen bij het produceren van een gevoelig hedendaags ontwerp dat hun benadering van natuurbehoud ondersteunt.

Deze smalle badkamer is erg slim ingericht!

Dakraam

Op de begane grond zijn de woonkamer en de keuken ingericht. De privéruimtes met de slaapkamers en de badkamer vind je op de bovenverdieping. In dit soort oude woningen in Londen, heb je vaak te maken met smalle ruimtes. En deze badkamer is ingericht in zo’n smalle ruimte. Oorspronkelijk had deze ruimte zelfs geen raam, waardoor het ook erg donker was. Daarom hebben ze een dakraam gebouwd in het schuine dak, zodat de nieuwe badkamer voorzien wordt van natuurlijk daglicht. Altijd fijn!

Smalle badkamer inrichting

Omdat je niet heel veel ruimte hebt in de badkamer, hebben ze gekozen voor een hele bijzondere vouwdeur. Hierdoor heb je dus niet heel veel ruimte nodig bij het openen en dichtdoen van de deur.

Als je binnenkomt, vind je aan de linkerkant een ruime inloopdouche met een op maat gemaakte glazen douchewand. Aan de rechterkant vind je de wastafels. Dat stukje is vrij smal. Daarom hebben ze de badmeubel op maat laten maken. Het is een smalle hoge kast geworden, met mooie houten deuren en een strak wit wastafelblad, waar dubbele granieten waskommen op geplaatst zijn. Dit hebben ze gecombineerd met een inbouwkraan, die strak in de betegelde achterwand gebouwd is, en twee stoere ronde spiegels daarboven.

Deze smalle badkamer is erg slim ingericht!

De badmeubel loopt helemaal door naar de achterkant van de badkamer, waar het bad is ingericht. De houten deuren van de meubel lopen over op dezelfde wandtegels als de achterwand. In het stukje tussen het bad en de meubel is bovendien een modern toilet gemonteerd.

Deze smalle badkamer is erg slim ingericht!

De badkamer is lekker licht gehouden. Zowel de tegels op de vloer als aan de muren zijn licht en super stijlvol. Voor de vloer is er gekozen voor mooie marmeren visgraat tegels, terwijl de wanden betegeld zijn met mini rechthoekige marmeren tegeltjes.

Bron: Fraher.co | Fotografie: Jack Hobhouse

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply