Kleine badkamer

Klassiek moderne badkamer in een klein appartement van 36m2


Klassiek en modern zijn twee stijlen die eigenlijk loodrecht tegenover elkaar staan, maar in de wereld van interieur & design juist ook een hele bijzondere combinatie vormen. Dat zie je ook terugkomen in de badkamer waar we vandaag een kijkje in gaan nemen. Je zou het niet zeggen als je de foto’s bekijkt, maar het is de badkamer van een super klein appartement uit Londen met een woonoppervlak van slechts 36m2. Inspirerend!

Klassiek moderne badkamer in een klein appartement van 36m2

Ben & Susanne hebben het kleine appartement via een veiling aangekocht. Met behulp van de interieurarchitecten en ontwerpers van architectenbureau ‘Architecture for London’ hebben ze het karakteristieke pand omgebouwd tot een klein droomappartement. Veel karakteristieke details zijn behouden, en zijn gecombineerd met stijlvolle en moderne designelementen.

Klassiek moderne badkamer in een klein appartement van 36m2

Visgraat tegels marmer look

De badkamer is klein, maar wel slim, praktisch ingericht en erg stijlvol ingericht. Door dezelfde tegels te nemen voor de vloer en de wanden, vergroot je de ruimte in de kleine badkamer. In dit geval is er gekozen voor mooie visgraat tegels met een donkergrijze marmer look. Zowel het marmer als het visgraat legpatroon passen perfect bij de karakteristieke sfeer van het pand.

visgraat-tegels-marmer-look

Strakke afwerking en modern sanitair

En tóch is het ook een hele moderne badkamer. Alles is natuurlijk en strak afgewerkt, maar ook het sanitair is erg modern. Je vindt er een vrijstaand bad op bijzondere gele ronde pootjes, waar ook in gedoucht kan worden. In plaats van een ‘normale douchekop’, hebben ze een luxe regendouche aan het plafond gemonteerd. En om ervoor te zorgen dat de spetters beperkt blijven, is er ook een opvouwbare glazen douchewand aanwezig.

vrijstaand-bad-ronde-pootjes

Naast de douche in bad combinatie, vind je in deze badkamer ook een eenvoudige moderne wastafel, een modern hangtoilet en twee grote spiegels. De spiegels zorgen er ook voor dat de badkamer ruimtelijker wordt.

Bron: Micasarevista.com | Fotografie: Simon Maxwell

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply