Balkon

Buitenparket op het balkon


Dit balkon is een ontwerp van ‘van Veen Tuinontwerpen’. Een modern balkon met een bijzonder eigenschap. Er is voor de balkonvloer namelijk gekozen voor buitenparket. De meeste mensen vinden normale houten vlonders erg mooi voor het balkon. Daar is ook helemaal niks mis mee. Maar bij houten vlonders zijn de schroeven en kieren heel goed zichtbaar. Met buitenparket op het balkon heb je hier helemaal geen last van. Deze eigenschap wordt ook wel de ‘blinde verbinding genoemd’. Hierdoor lijkt het alsof je een houten vloer hebt die je ook binnen in huis hebt, maar met het voordeel dat het waterbestendig is.

Buitenparket op het balkon

Buitenparket voordelen

Naast de mooie afwerking door de blinde verbinding heeft buitenparket nog meer voordelen. Zo is er weinig onderhoud nodig, is het splintervrij en gemakkelijk schoon te maken. Een ander groot voordeel van buitenparket op het balkon is dat het oppervlak glad is, dat afgewerkt kan worden met een antislip laag.

Buitenparket houtsoorten

Buitenparket is verkrijgbaar in verschillende soorten hout. Teak hout en Ipe zijn erg populair, maar er bestaan nog veel meer houtsoorten voor buitenparket. Hieronder zie je een complete lijst:
– Teak hout
– Tali
– Merbau
– Massaranduba
– Cumaru
– Swedish Pine
– Elondo
– Kurupay
– Ipe
– Carolina Pine

Buitenparket op het balkon

Buitenparket op het balkon

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply