Geen categorie

Alle mogelijkheden van traprenovatie


Woninginrichting is voor iedere trotse huiseigenaar een belangrijk punt op de agenda. Het juiste interieur zorgt voor de juiste sfeer in huis waardoor het al een thuis voelt. Een onderdeel van de woning waar veel huiseigenaar van gezinswoningen overheen kijken is de trap. Vaak worden de kale treden beschilderd en voorzien van antislip laag of de trap wordt bekleed met een dun donker laagje stof. Dit geeft al aan dat de trap niet wordt gezien als sfeerbrenger. Het zal je echter verbazen hoeveel mogelijkheden er zijn op het gebied van traprenovatie en hij groot de impact van een mooie trap op het gehele interieur heeft.

trapverlichting

Sfeerverlichting op de trap

De laatste trend op het gebied van traprenovatie is de plaatsing van sfeerverlichting. Zeker op een donkere trap is dit erg mooi. De verlichting wordt gekoppeld aan een zuinige accu die onder de eerste traptrede wordt verwerkt. Door middel van een interne klok gaat deze alleen gedurende de avonduren aan. Het resultaat is een mooie lichtstraal (afstelbaar in kleur) die onder elke traptrede te zien is. Dit maakt het traplopen in de avond niet alleen veilig, maar de trap krijgt hierdoor ook een ongekende elegantie. Belangrijk is dan wel dat je traptreden er net zo mooi uitzien als de verlichting.

trapverlichting

trapverlichting

trapverlichting

Het renoveren van de traptreden

Het geven van een nieuwe boost kan vrij eenvoudig gebeuren. Een groot aantal mensen denkt dat hier sloop of breekwerk voor nodig is, maar dit is niet het geval. De huidige trapbekleding hoeft enkel van de trap worden gehaald zodat de kale treden overblijven. Over de kale treden kun je dan zelf of door een traprenovatie bedrijf overzettreden laten plaatsen die perfect over je huidige treden passen. Vaak is dit binnen een dag te doen. Let op dat wanneer er een traplift in de woning staat of dat er toekomstplannen voor een traplift zijn dat dit gemeld moet worden wanneer je een traplift bedrijf aanneemt.
Traprenovatie kan op veel verschillende manieren gebeuren. Er moet dus goed over nagedacht welke stijl het beste bij de woning past. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
• Het plaatsen van laminaat of pvc overzettreden
• Het aanbrengen van massief eikenhouten overzettreden
• Het stofferen van de trap met tapijt

trapverlichting

trapverlichting

De vele gezichten van laminaat en pvc

Doorgaans zijn laminaat en pvc de meest geliefde optie. Deze overzettreden zijn makkelijk te plaatsen, vergen weinig onderhoud en gaan maar liefst 15 jaar mee. Laminaat en pvc zijn in wel 100 verschillende variaties te verkrijgen waardoor er altijd wel een stijl tussen zit die bij je trap past. Een populaire keuze die vaak wordt teruggezien zijn donkere traptreden met daaronder witte stootborden. Dit kleuren contrast geeft een geweldige uitstraling. Voor huishoudens met wat extra budget is sfeerverlichting onder de trap nog een mooie aanvulling.

De natuurlijke uitstraling van eikenhout

Voor de mensen met een wat groter budget die houden van een landelijke uitstraling zijn eikenhouten overzettreden een prima keuze. Het renoveren van een trap in deze stijl is een flinke investering (vanaf €2000,-) en is dus niet voor iedereen weggelegd. Voor liefhebbers van een natuurlijk houten uitstraling is er echter niets mooiers dan een massief houten trap. In woningen die veel licht doorlaten is het vooral mooi om te kiezen voor wat lichter eikenhout.

Toch liever een zachte trap?

Voor wie houdt van een zachte trap tegen een betaalbare prijs (vanaf €300,-) kan er gekozen worden voor stoffering op de trap. Belangrijk is dan wel dat er wordt gekozen voor wat dikker slijtvast tapijt dat minimaal 7 jaar meegaat. Belangrijk is dat het tapijt de trap complimenteert en er uit laat springen. Wees dus niet bang om voor tapijt met motieven of kleurverschillen te kiezen. Een erg populaire tapijtsoort is bijvoorbeeld een lichtgrijs tapijt (op het loopvlak) met donker grijze buitenkanten.

trapverlichting

trapverlichting

trapverlichting

trapverlichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply