Hal inrichten

Mooie hal met jungle behang!


Hoewel strak gestuukte egale muren erg populair zijn, is behang ook nog steeds een vaak toegepaste wandafwerking. Door bepaalde patronen, texturen, prints en kleuren, kan behang een bepaalde sfeer creëren in een ruimte, die niet te realiseren is met een andere wandafwerking. Vandaag willen we dat laten zien, aan de hand van een hele mooie hal!

Mooie hal met jungle behang!

Hal verbouwing

Deze hal zijn we tegengekomen in de portfolio van interieurontwerpbureau Transition Interior Design. De Franse ontwerpers Margaux Meza en Carla Lopez hebben de opdracht gekregen om het interieurontwerp te maken voor een appartement in Parijs. Het is een klein appartement van 37m2, waar tien jaar lang niets aan gedaan is. Daar moest dus verandering in komen, toen de nieuwe bewoner de sleutel had gekregen. Het complete appartement is verbouwd. Een nieuwe indeling én een nieuw interieurontwerp.

Mooie hal met jungle behang!

Mooie hal met jungle behang!

De ruimte van de hal is ongewijzigd gebleven, waar je toegang hebt tot de kleine badkamer en de kleine keuken. Wel is de deur naar de woonkamer verwijderd, waardoor er meer ruimtelijkheid is ontstaan, in de vrij kleine en smalle hal. De hal heeft natuurlijk wel een nieuw en fris ontwerp gekregen.

Tropical behang van Cole & Son

Er zijn een aantal elementen bewaard gebleven, zoals de originele houten vloer en het glas in lood in de deuren van de badkamer en de keuken. De deur is in dezelfde kleur geschilderd als de muren. De grootste verandering vind je aan de muren van de hal. De onderkant van de hal is bekleed met een strakke lambrisering, die geschilderd is in een mooie diepblauwe kleurtint, genaamd Hague Bleu van Farrow & Ball. Het bovenste gedeelte van de muren zijn bekleed met super mooi jungle behang, het Tropical behang van Cole & Son. De combinatie van de blauwe lambrisering en het jungle behang, heeft de hal een hele andere uitstraling gekregen. Het is een stuk donkerder geworden, maar het heeft ook een hele chique en exclusieve uitstraling.

Mooie hal met jungle behang!

Chique styling

De chique en exclusieve uitstraling is ook te danken aan de kleinere details. Zo is er een op maat gemaakte schoenenkast gerealiseerd, die met hetzelfde Hague Bleu van Farrow & Ball is geschilderd en afgewerkt met chique gouden deurknoppen. Boven de schoenenkast is een praktische organizer en een mooie ronde spiegel opgehangen. Aan de andere muur zijn meerdere ronde wandhaken gemonteerd, waar de jassen aan gehangen kunnen worden. En boven de deur van de keuken vind je een hele mooie gouden hanglamp, helemaal passend bij de chique sfeer van de hal.

Mooie hal met jungle behang!

Mooie hal met jungle behang!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply