Hal

Wandtegels in een Scandinavische hal


Tijd voor nieuwe hal inspiratie! Wandtegels in de hal. Dat zie je niet zo vaak. Wandtegels worden meestal gebruikt in de keuken of de badkamer, maar in de hal, is het veel gebruikelijker om de muren te stucen of te behangen. Maar sommige ‘niet gebruikelijke’ interieur ideeën, kunnen soms juist heel bijzonder uitpakken. Dat geldt ook voor deze Scandinavische hal, waar dus gekozen is voor mooie wandtegels aan de muren.

Wandtegels in een Scandinavische hal

Wandtegels in een Scandinavische hal

Open hal

Deze hal is onderdeel van een appartement gelegen in de populaire wijk Södermalm in Stockholm. Het appartement heeft een woonoppervlak van 69m2, verdeeld over een ruimte woonkamer, een ruime slaapkamer, een aparte keuken, een badkamer en deze hal dus. De hal is de ruimte, waar je toegang hebt tot alle kamers in het appartement. En alleen de slaapkamer en de badkamer zijn voorzien van een deur.

Ze hebben gekozen om de deuren tussen de hal en de woonkamer en de keuken te verwijderen. Hierdoor is een open indeling ontstaan, zodat het appartement veel groter en ruimtelijker oogt.

Wandtegels in een Scandinavische hal

Witte minimalistische wandtegels in de hal

In de keuken hebben ze gekozen om niet alleen de keukenwand, maar ook de andere grote wand volledig te betegelen met simpele witte vierkante wandtegels. Dit ziet er al vrij bijzonder uit, maar in de hal zijn deze witte wandtegels nog nét iets bijzonderder. Eén muur is daarmee betegeld, gecombineerd met strak gestuukte en wit geschilderde muren. Het geeft de Scandinavische hal een unieke speelse uitstraling.

De witte wanden zijn gecombineerd met een rustieke houten vloer, die over het gehele appartement is gelegd. Op die manier wordt de misschien een beetje killie uitstraling van de wandtegels gecompenseerd.

Wandtegels in een Scandinavische hal

Wandtegels in een Scandinavische hal

Leuke hal inrichting

De hal is bovendien ook leuk ingericht. Een leuke bank, bestaande uit vast gekoppelde witte stoelen. Deze doen denken aan de zitplekken in de wachtruimte van de tandarts of de huisarts. In de hoek van de hal vind je naast een wandkapstok ook een mand voor het opbergen van accessoires zoals hoeden en sjaals.

Bron: Home-loving.blogspot.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply