Design en interieur

10x Luxe wijnkelders


Voor iedereen die het lekker vindt om af en toe een wijntje te nemen, is het heel normaal om een fles wijn in de koelkast te hebben. Zelfs meerdere flessen wijnen is heel normaal. Dat past nog in de koelkast. En als het gaat om flessen rode wijnen, dan kan je dat ook nog netjes opbergen met een wijnrek in de keuken of woonkamer. Maar voor de echte fanatieke wijnliefhebbers, is de koelkast of een wijnrek in huis niet genoeg. Wijnliefhebbers die tientallen of zelfs meer dan honderd flessen wijn in huis hebben. Daar heb je een complete wijnkast of wijnkelder voor nodig. Vandaag willen we jullie inspireren met tien indrukwekkende luxe wijnkelders. Wow!

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Glazen wanden en deuren

Transparante wijnkelders zijn super populair. Dus dat je vanaf de buitenkant in de wijnkelder kunt bekijken, en heel de wijncollectie kunt zien. En dat kan alleen bereikt worden met glazen wanden en deuren. De glazen wanden en deuren vormen dan ook één van de belangrijke onderdelen van een luxe wijnkelder.

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Praktische tips voor wijnkelders

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij wijnkelders. Deze hebben vooral te maken met de manier waarop de wijnen worden bewaard:

  • De juiste temperatuur: de ideale temperatuur voor het bewaren van wijn is tussen 14 en 18° C.
  • Vochtigheidsgraad: het ideale vochtigheidsgehalte voor dewijnkelder ligt tussen de 60% en de 80%.
  • Wijn houdt niet van licht, geldt voor zowel natuurlijk als kunstmatig licht.
  • Bewaar flessen wijnen nooit rechtopstaand

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Luxe wijnkelder

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply