Design en interieur

Betonvloeren


Vaak genoeg heb ik hier al woonkamers, slaapkamers, keukens badkamers of zelfs complete interieurs laten zien met betonvloeren. Met de populariteit van industriële interieurs met bakstenen muren, grote industriële lampen en velen andere meubels en accessoires, zijn betonnen worden betonvloeren ook steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor beton. Dus als je ook liefhebber bent van industrieel, dan kan je ook een betonvloer overwegen!

Betonvloeren

Betonvloeren

Vroeger vonden mensen dat betonvloeren koud en kil waren. Heel begrijpelijk, vanwege de industriële uitstraling, maar wat mensen niet weten, is dat een betonvloer juist ook erg warm kan zijn. Vooral als je het mooi combineert met andere warme elementen zoals hout of textiel of wol. Je kan bovendien altijd ervoor kiezen om vloerverwarming te installeren, dan heb je altijd warme voetjes.

Gepolierd of gepolijst

Betonvloeren heb je in twee soorten, gepolierd en gepolijst. Het verschil is dat een gepolierde betonvloer een super strakke uitstraling heeft, terwijl de gepolijste betonvloer spikkels bevat. Er is echter geen sprake van dat de een beter is dan de ander. Het is meer een kwestie van smaak.

Betonvloer kosten

De kosten voor het plaatsen van betonvloeren ligt tussen de €50 en €150. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Hoe groter de ruimte is, hoe goedkoper het per m2 wordt. Dit komt omdat de grootste kosten het huren en installeren van machines de meeste tijd kosten. Een andere factoor voor het bepalen van de kosten, is de kleur. Afwijkende kleuren kosten natuurlijk meer dan standaard kleuren. Heb je een woning met rechte kamers zonder lastige hoeken? Dan zal de prijs ook iets lager zijn dan woningen met hoeken waar je lastig met de machines bij kunt komen.

betonvloeren-3

Betonvloeren

Betonvloeren

Betonvloeren

Betonvloeren

Betonvloeren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply