Design en interieur

Kleine kinderen én een opgeruimd huis – 5 tips


Je interieur is je lief en soms zou je willen dat je ieder detail ervan onder controle had. Maar er zijn ook kleine kinderen in huis. En met de kinderen komen speciale kindermeubels en andere kinderspullen, om nog maar niet te spreken van grote hoeveelheden speelgoed. Hoe zorg je er nu voor dat je huis een beetje netjes blijft en je interieur niet gaat lijken op een speeltuin?

Kleine kinderen én een opgeruimd huis - 5 tips

1. Ruim regelmatig op

De beste manier om je huis netjes te houden is toch echt: regelmatig opruimen. Het beste is om elke dag even een opruimrondje te maken, bijvoorbeeld wanneer de kinderen al in bed liggen. Als je dit vaak doet, hoef je er per keer maar heel weinig tijd in te steken.

2. Laat je kind meehelpen

Wat opruimen betreft, kun je ook je kinderen zelf laten meehelpen. Zelfs als ze nog heel jong zijn, kun je ze al aanleren dat rommel maken betekent dat die rommel daarna ook weer opgeruimd moet worden. Dit bespaart jou niet alleen tijd (hoewel effectief opruimen er in het begin nog niet echt bij is), maar hier geldt ook: jong geleerd is oud gedaan. Bovendien zal je zien dat kinderen in bepaalde huishoudelijke klusjes zowaar plezier hebben. Profiteer daarvan!

3. Organiseer

Wanneer spullen een duidelijke plaats hebben, is opruimen een stuk eenvoudiger en raak je dingen bovendien minder snel kwijt. Bedenk goed wat je allemaal wilt opbergen en kies dan een passend opbergsysteem. Voor speelgoed zijn bijvoorbeeld hele mooie boxen te koop. Aan het eind van de dag gooi je alle rondslingerende blokken, knuffelbeesten en auto´tjes erin en de kamer ziet er in een handomdraai weer netjes uit.

4. Bewaar niet alles

Het is heel verleidelijk om alle spullen van je kinderen te bewaren. Kleertjes die te klein zijn geworden, cadeautjes die ze gekregen hebben, zelfgemaakte tekeningen en knutselwerkjes; allemaal mooie herinneringen. Van bepaalde spullen weet je echter al dat je ze niet meer zult gebruiken. Geef die spullen weg of verkoop ze. Zo maak je er ook nog eens iemand anders blij mee. En wat die herinneringen betreft; ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

5. Kies kindermeubels die bij je interieur passen

Op het gebied van kindermeubels is tegenwoordig zoveel keuze, dat je prima een meubelstuk kunt vinden dat bij de stijl van jouw interieur past. Dit is bijvoorbeeld het geval bij kinderstoelen. Die zijn er in allerlei verschillende vormen en materialen; van strakke modellen in lichtgekleurd hout tot stoelen met vrolijke kleurtjes en prints (bij Babywalz vind je bijvoorbeeld een groot assortiment op dit gebied). Zo gaan de kindermeubels helemaal op in je interieur en blijft het meubilair één geheel en straalt je Interieur Meer rust uit.

Meer inspiratie voor gezinnen met kinderen vind je bij de artikelen over kinderkamers op deze website. Kun je nog wel wat meer opruimtips gebruiken? Kijk dan bijvoorbeeld eens op Pinterest.

Kleine kinderen én een opgeruimd huis - 5 tips

Kleine kinderen én een opgeruimd huis - 5 tips

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply