Design en interieur

Lamelparket of laminaat?


Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij een nieuw huis of de verbouwing van je huis is de vloer. Wat voor vloer ga je nemen? Er zijn natuurlijk heel veel soorten vloeren, die allemaal een eigen uitstraling hebben. Zo is een betonlook gietvloer erg strak en industrieel, terwijl een houten vloer veel zachter en warmer is. De sfeer die je wilt creëren in je interieur is dus erg belangrijk bij de keuze van je vloer.

lamelparket

laminaat

Nu is het verschil van bovengenoemd voorbeeld erg duidelijk, tussen een betonlook gietvloer en een houten vloer. Maar er zijn ook vloeren waarbij het verschil in sfeer en uitstraling velen malen kleiner zijn. Vandaag willen we het verschil laten zien tussen een lamelparket vloer en een laminaat vloer. Deze keuze is namelijk heel vaak een dilemma voor veel mensen. Zal ik een lamelparket vloer nemen of een laminaat vloer. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen?

Laminaat

Laminaat is misschien wel de meest populaire vloer die er bestaat. Iets wat veel mensen niet weten is dat de kern van laminaat bestaat uit een houtvezelplaat met daarop een laagje papier met een houtlook foto. Omdat het een foto is, kan de sfeer en uitstraling van laminaat super divers zijn. Sommigen zijn zelfs zo goed gedrukt, waardoor het verschil met lamelparket bijna niet op te merken is.

laminaat

laminaat

laminaat

Voordelen van laminaat:
– Goedkoop;
– Slijtvast;
– Makkelijk in onderhoud,
Laminaatvloer leggen is super eenvoudig

Nadelen van laminaat:
– Minder ‘mooi’ dan lamelparket

Lamelparket

Lamelparket is opgebouwd uit twee lagen. Een mulitplex plank met een massieve toplaag daarop verlijmd. De kwaliteit van lamelparket wordt bepaald door deze toplaag, die in diktes kan verschillen. Het is verkrijgbaar vanaf ongeveer 2.5mm tot 6mm. Het grote voordeel van een dikkere toplaag, is dat je het lamelparket meerdere malen kunt opschuren.
De toplaag is bovendien in heel veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar, waardoor de sfeer en uitstraling ook erg divers is.

lamelparket

lamelparket

lamelparket

lamelparket

Voordelen lamelparket:
– Mooie natuurlijke warme uistraling van echt hout
– Duurzamer en milieu vriendelijker dan massief hout
– Relatief goedkoop vergeleken met massief hout
– Makkelijk zelf te leggen
– Mogelijkheid om het op te schuren en te schilderen

Nadelen van lamelparket:
– Lamelparket kan werken
– Je moet lamelparket goed bewerken
– Minder in onderhoud dan laminaat

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply