Design en interieur

Tegels om te wonen en te leven


Een van de trends die de tegels van 2015 beheersen, is die van de ‘zachte’ tegel. Het populairste voorbeeld is vandaag de dag allicht de houtlook tegel. Zijn populariteit is enorm. Het spel met dit soort zachte texturen (hout, beton, metallic…) maakt de moderne tegel toegankelijk en bovenal meer ‘leefbaar’. De trend gaat dan ook hand in hand met een zo natuurlijk mogelijke (faux) look, inclusief een matte of semi-gloss afwerking.

tegels

tegels-2

Groter is beter
De textuur-trend is bovendien niet de enige die de tegel tegenwoordig een soort van revival laat beleven. Technologische vooruitgang heeft niet enkel zijn invloed op de texturen, maar ook op de vormen, groottes, afwerkingen en kleuren van de tegels. Bekijken we de grootte, dan geldt de volgende stelregel: hoe groter de tegels, hoe meer ze eruitzien als een ‘geheel’ oppervlak. Zo maken ze de kamer ruimtelijker, gemakkelijker te onderhouden en (opnieuw) leefbaarder.

Vorm
Samen met de groottes zijn dus ook de tegelvormen geëxplodeerd. Zowat alles is mogelijk. Deze veelzijdigheid helpt natuurlijk enorm bij het integreren van de tegels in verschillende contexten. Populair zijn met name 3D tegels, textuur-tegels, en diverse geometrische vormen. Met name de hexagoon is graag gezien (als wandtegels in badkamers).

tegels-3

tegels-4

Patronen
Eerder esthetisch is de uitgebreide aandacht die nu gegeven kan worden aan (complexe) patronen. Deze ontwerpen laten zich volop inspireren door de moderne kunsten. Zij zoeken hun inspiratie bij kubisten, expressionisten, contemporainen of klassiekers als Escher: uitgesproken artistiek dus.
Zoals je merkt, zetten moderne tegels zo volop in op veelzijdigheid, design en vooral leefbaarheid. Wil je graag nog meer weten over de ‘leefbare’ tegels van nu? Je vindt alle informatie op Tegelpaleis.nl.

tegels-5

tegels-6

Kleur
Tot slot zijn ook complexere kleuringen een van de mogelijkheden van de moderne (print-)technieken. Gelet op de relatieve nieuwigheid van het fenomeen mag het hier vaak al eens wat gewaagder zijn: fel rood, groen of blauw. Glazen tegels spelen dan weer graag met verschillende schijnen. Geen twee tegels zijn dan hetzelfde, hetgeen een bijzonder levendig effect geeft. Een andere trend is die van de rustieke kleuren, inclusief terracotta.

Zoals je merkt, zetten moderne tegels zo volop in op veelzijdigheid, design en vooral leefbaarheid. Wil je graag nog meer weten over de ‘leefbare’ tegels van nu? Je vindt alle informatie op Tegelpaleis.nl.

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply