Interieur

Drie subtiele tips voor stijlvollere look in je interieur


Iedereen met een eigen woning houdt er wel van om te spelen met het interieur en om te kijken naar welke stijl het beste past bij jou en de woning. Je kan op verschillende manieren met een kleine verandering de woning een andere uitstraling geven. Heb je een laag budget of wil je niet veel grote veranderingen maken? Dan zijn de volgende tips perfect voor jou.

stijlvol interieur tips

Houd het simpel

Als je graag op een subtiele manier te werk gaat, is het slim om het interieur van je huis redelijk simpel te houden. Hierdoor kun je met kleine veranderingen een nieuwe look geven aan de ruimte. Zet je bijvoorbeeld één redelijk ouderwets meubelstuk in de ruimte, dan ziet dit er meteen interessant uit. Ook kun je door middel van accessoires op die manier een stijlvol uiterlijk creëren. Ga je bijvoorbeeld voor een boho interieur, dan kun je door middel van een paar accessoires in huis al snel die stijl krijgen.

stijlvol interieur tips simpel

Speel met het licht

Wist je dat licht heel erg bepalend is voor een ruimte? Zo kan een kamer er overdag met zonlicht heel strak en modern uit zien, maar als het buiten donker is en er staat sfeerlicht aan in de kamer, ziet het er alweer compleet anders uit. Bovendien kan een lamp op de juiste plek zorgen voor een creatief en speels uiterlijk. Een leuke toevoeging in elke ruimte is bijvoorbeeld een led strip. Pas de kleur aan naar waar je op dat moment zin in hebt, en de ruimte krijgt al meteen een heel ander uiterlijk. Plaats hem bijvoorbeeld tegen het plafond aan, onder de keukenkastjes of achter de televisie. Of wat dacht je van opbouwspot wit? Die kun je plaatsen op bijvoorbeeld het plafond boven de eettafel, in de keuken of zelfs in de vloer. Bij Ledinbouwspotsleds.nl kun je veel verschillende soorten spots vinden, zo is er voor ieder wat wils.

stijlvol interieur tips verlichting

Laat het matchen

Niet iedereen gaat hier per se voor, maar over het algemeen zorgen meubelstukken die aan elkaar matchen ervoor dat het als geheel veel beter samenhangt en dat het er een stuk netter en stijlvoller uit ziet. Nu hoeft niet alles exact dezelfde tint bruin te zijn en hoef je niet met een verfpot langs elk meubelstuk, maar kies ervoor om bijvoorbeeld voornamelijk witte en lichtbruine meubels te plaatsen. Of zwart en donkerbruin. Zo hangt het met elkaar samen en ziet het eruit alsof er véél meer aandacht in zit. Nu heeft het ook wel wat als het niet per se allemaal matcht, dus kijk ook naar wat je zelf mooi vindt.

stijlvol interieur tips matchen

Bekijk ook:
5 Tips voor een sfeervolle kamer
Hoe creëer je een warm interieur?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply