Interieur kleur

Warme tinten in een wit interieur


Wit is de meest populaire kleur in het interieur. Vooral de witte basis met een witte vloer, witte muren een een wit plafond zijn vaak genomen keuzes. Sommigen houden van minimalistisch strak wit, terwijl anderen juist ook de witte basis willen aanvullen met warme tinten. Op die manier combineer je licht neutraal met warm en knus. Vandaag wil ik jullie inspireren met leuke ideeën en inspiratie foto’s voor meer warme tinten in een wit interieur.

Warme tinten in een wit interieur

Warme tinten in een wit interieur

Warm wit

Het wit wat je voornamelijk in ziekenhuizen en tandartspraktijken tegenkomt is koud wit. Hoewel dat ook erg mooi kan zijn, kan wit in het interieur in een huis ook warm zijn. Wit heb je namelijk in verschillende tinten. De meest gebruikte wit tinten zijn RAL 9001 (crème wit), RAL 9010 (zuiver wit) en RAL 9016 (verkeerswit). RAL 9010 is bijvoorbeeld veel witter e kouder dan RAL 9001. Hoe klein het verschil ook lijkt op een kleurenwaaier, zal het verschil wel heel groot zijn als je het eenmaal op de deuren, muren en kozijnen hebt aangebracht. En naast deze drie populaire wit tinten, zijn er nog véél meer warme witte tinten verkrijgbaar.

Leuke ideeën met hout

Warme tinten zijn vaak wat donkere tinten. Alhoewel alle bruintinten het altijd goed doen. Het beste materiaal hiervoor is hout. Hout is een natuurlijk materiaal, die je in allerlei vormen terug kan laten komen in een wit interieur. Houten meubels zijn uiteraard de meest voor de hand liggende keuze. Leuke rustieke houten krukjes of bankjes zijn super leuk!

Houten brandblokken bijvoorbeeld voor de open haard of houtkachel. Je voorraad houten brandblokken kan je opstapelen en een plekje geven in je interieur. Je zult zien dat het een mooie vorm van decoratie is.

Rieten manden hebben ook een warme kleur die je toe kan voegen aan een witte basis. Net als een mooie koeienhuid vloerkleed of opgezette hertengewei. Warme tinten in een wit interieur

Warme tinten in een wit interieur

Warme tinten in een wit interieur

Warme tinten in een wit interieur

Warme tinten in een wit interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply