Interieur woning

Houten vloer verven


Steeds vaker besluiten mensen om hun houten vloer te verven. Omdat je net verhuisd bent en de huidige kleur van de vloer niet mooi vinden, omdat de oude vloer versleten is, omdat gewoon omdat je de oude vloer zat bent en toe bent aan een nieuwe kleur. De houten vloer verven is ook een hele goede methode om nieuw leven te blazen in de uitstraling van je interieur. Omdat de vloer vaak een grote oppervlakte is in huis, zal je interieur er ook echt heel anders uitzien nadat het geverfd is.

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Een originele houten vloer heeft gewoon de kleur van hout. Sfeervol, warm en natuurlijk, maar een kleurtje kan ook erg mooi zijn. Populaire kleuren voor een houten vloer zijn wit, grijs en zwart. Dit komt vooral omdat dit neutrale kleuren zijn en hierdoor ook makkelijk te combineren met meubels en accessoires.

Opschuren

Als je besluit om je houten vloer te verven, kan je het laten doen door een professional, maar je kan het ook zelf doen. Als je het zelf doet, bespaar je natuurlijk veel meer geld. Echter is het wel belangrijk om de vloer eerst op te schuren. Een houten vloer opschuren is namelijk erg belangrijk, zodat de verf goed hecht. Het opschuren gaat het makkelijkst en snelst met een schuurmachine. Hierna is het belangrijk om alle stof goed op te zuigen met een stofzuiger. Vervolgens vul je een emmer water en verdun je het met thinner. Met een doek ga je hiermee over de houten vloer.

Hierna kan je pas beginnen met verven.

Houten vloer spuiten

Verven of schilderen met een kwast is een traditionele manier die vaak is gebruikt. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om een bedrijf in te huren die je houten vloer komt spuiten. Dit gebeurt met een speciale spuit en het voordeel is dat het stukken sneller gaat.

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Houten vloer verven

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply