Ontwerp interieur

5 Tips voor een sfeervolle kamer


Wanneer je elke dag werkt komt het er vaak niet van om je woonkamer sfeervol te maken. Op den duur komt er overal iets te staan wat niet opgeruimd wordt en ook verlengsnoeren worden niet vervangen door weggewerkte kabels. Zodra je een huis betrekt leg je de vloer, werkt de muren af en richt het in. Een jaar later staat alles nog hetzelfde. Herken je dit en zou je graag je kamer wat sfeervoller willen maken hebben we hier 5 tips voor je.

Sfeervolle kamer

54b01d88bf806e0edd63b02c7335b183

  • Tip 1: De eerste stap naar een sfeervolle kamer is afstand doen van alles wat je niet gebruikt of waar je je aan stoort. Die oude computer naast de kast, de tijdschriften onder de salontafel en het teveel aan accessoires. Veel accessoires oogt rommelig. Hou het ruimtelijk en wissel ze bijvoorbeeld per jaargetijde om.
  • Tip 2: Hoe staat het met de muren? Hebben je muren een voor jou prettige uitstraling laat je ze in de kleur die ze zijn, anders geef je ze een ander kleurtje of behangetje. Een blikvanger aan de muur is een must voor een sfeervollere aanblik. Dat kan een supergrote spiegel, houtsnijwerk als Afrikaanse maskers, een wandposter of een foto op hout zijn.
  • Tip 3: Rieten manden en huiselijk aandoende plaids op de bank doen het in ieder interieur goed en ze zijn weer helemaal in. Met een gehaakte of gebreide kussenovertrekken of poef maak je het echt gezellig. Zowel rieten manden als andere handwerkaccessoires vind je heel goedkoop in een online woonwinkel.
  • Tip 4: Met lichtinval vanaf buiten en de kleur van kunstlicht bepaal je voor een groot gedeelte de sfeer en de uitstraling van je kleuren. Neem lampen met levend licht, laat hier en daar een hoekje donker en accentueer speciale objecten uit.
  • Tip 5: Let op het kleurgebruik. Zorg dat kleuren terugkomen op meerdere plaatsen. Als bijvoorbeeld je zithoek een heel andere kleur heeft dan je raamstoffering laat dan die kleuren terugkomen in je kussens of een grand foulard. Harmonie is het sleutelwoord voor een sfeervolle uitstraling, ongeacht welk soort ruimte het is.

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Sfeervolle kamer

Bron: Decoholic.org | Style-files.com | Stylizimo.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply