Ontwerp interieur

Fitness ruimte in huis


Steeds meer mensen gaan op de gezonde tour en schrijven zich in bij een sportschool. Super goed! Maar als je genoeg ruimte en kamers in huis hebt, is het ook een optie om een speciale fitness ruimte of kamer in te richten. Dan is de drempel nóg lager om regelmatig even te sporten. Het inrichten van een fitness ruimte in huis is natuurlijk wel heel anders dan bijvoorbeeld een normale slaapkamer of woonkamer. Er zijn een aantal elementen die je extra nodig hebt.

Fitness garage

Fitness ruimte

1. Fitness apparatuur
Zonder fitness apparatuur en toestellen kan je niet sporten. Dit is daarom de nummer 1 must in een fitness ruimte in huis. Afhankelijk van wat je wilt trainen heb je apparatuur en toestellen nodig zoals een loopband, een fiets, gewichten, matten, boksbal, etc.

Fitness ruimte in huis

Fitness toestellen in huis

2. Spiegel
Nee, geen spiegel om elke workout te zien of je outfit goed zit. Een spiegel is belangrijk zodat je goed kunt zien of je bepaalde oefeningen goed uitvoert. Hoe groter de spiegel hoe beter. Je kan voor een normale spiegel gaan, maar het is dus nog beter om je gehele wand te bedekken met een spiegel.

3. Verlichting
Verlichting spreekt eigenlijk voor zich. Zonder verlichting kan je ook niet in de spiegel kijken. 🙂

Sportschool in huis

4. Prikbord
Een prikbord is handig om bijvoorbeeld je schema gemakkelijk bij te houden. En om jezelf te inspireren kan je inspirerende foto’s en posters ophangen.

5. TV en muziek
In een sportschool staat er ook altijd muziek aan. Met een tv of muziek met een lekkere beat is het immers altijd lekkerder trainen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply