Interieur

Tips voor een voorjaarsschoonmaak


We hebben er lang op moeten wachten maar daar is de lente dan eindelijk. Het leek een lange, grijze en donkere winter dit jaar maar gelukkig is deze voorlopig weer voorbij. Tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! Sommige mensen nemen zich elk jaar voor dit te doen en anderen hebben er van de een op de andere dag opeens zin in: alles maar dan ook écht alles schoonmaken! Graag geven wij een aantal handige tips voor deze schoonmaak zodat je niks over het hoofd ziet.

#1 De organisatie

Het begint natuurlijk bij de organisatie en voorbereiding op deze schoonmaak. Zorg dat je alles in huis hebt zoals poetsspullen, doeken, emmers, etc. Zorg voor voldoende tijd en zo weinig mogelijk afleiding. Een huis vol kinderen is niet heel ideaal.

#2 Het begin

Zodra je alles hebt voorbereid is het tijd om te bedenken waar je gaat beginnen. Werk je van boven naar beneden of van links naar rechts? Ruim ook direct op zodat wanneer je gaan dweilen, je niet nog eens door de kamer heen moet lopen.

#3 Opruimen, opbergen en weggooien

Tijdens dit proces van poetsen en opruimen is het ook verstandig om direct spullen goed op te bergen en/of weg te gooien. Pak het dus rigoureus aan en sla niks over.

#4 Poets de verborgen plekken

Je kent het wel, even snel stofzuigen en dweilen, maar echt helemaal onder de kast of bank kom je niet. Geen tijd voor! Dat ga je tijdens de voorjaarsschoonmaak dus wel doen. Tijd om die stoel eens te verplaatsen, die kast opzij te schuiven, die eetkamerstoelen eens helemaal schoon te zuigen en af te nemen met een doekje. Want meubels, zoals eetkamerstoelen, worden ook snel vies al zou je dat niet denken. Gestoffeerde eetkamerstoelen kunnen een goede beurt met de stofzuiger gebruiken, leren eetkamerstoelen een goede poetsbeurt met een doekje en de onderstellen even goed afstoffen. Kortom, doe alles wat je normaal niet doet of geen tijd voor hebt!

#5 Overbodige spullen en afval

Na deze grote schoonmaak zit je met veel spullen die weg kunnen, wellicht oud papier, plastic en glas. Dit hoort ook bij de grote voorjaarsschoonmaak en dus gaat het naar de papier-, glas- en plasticbak. Op die manier doe je alles en kom je thuis in een heerlijk fris en opgeruimd huis!

Klaar voor de komende maanden, of wellicht komend jaar!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply