Interieur

Vloeren kiezen


Een woning inrichten begint vaak bij het kiezen van de muren en de vloeren. Voor zowel de muren als de vloeren heb je verschillende mogelijkheden. Voor de muren kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om ze te behangen of te schilderen. Vandaag willen we laten zien welke mogelijkheden je hebt voor de vloer in huis.

vloeren-kiezen

Tapijt

Tapijt is een van de meest traditionele vorm van vloeren. Het grote voordeel van tapijt is dat ze lekker zacht en warm aan voelen. Zonder dat je vloerverwarming hebt, heb je dus eigenlijk nooit koude voeten. Dit is hét belangrijkste voordeel van tapijt in huis. Vooral voor de slaapkamers wordt er nog vaak voor tapijt gekozen.

tapijt

Houten vloer

Een echte houten vloer straalt warmte en klasse uit. Hout is bovendien duurzaam, dus je kunt er heel lang van genieten. Een ander voordeel is dat je hout altijd opnieuw kunt schuren en bewerken om ze weer als nieuw uit te laten zien. Er zijn bovendien heel veel soorten houten vloeren met verschillende uitstralingen, voordelen en nadelen. Lees er meer over op Parket Direct.

houten-vloer

Gietvloer

De populariteit van de gietvloer is de laatste jaren in een rap tempo toegenomen. Een gietvloer wordt zoals het woord eigenlijk al zegt, gegoten in een woning. Het resultaat is een mooie, strakke en naadloze vloer. Grijze gietvloer is erg populair, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

gietvloer

Tegels

Tegels worden zowel op de vloer als aan de wanden gebruikt. Wandtegels kan je niet op de vloer gebruiken, maar vloertegels kan je wel voor de wanden gebruiken. Het grote voordeel van tegels is dat ze super onderhoudsvriendelijk zijn. Vlekken kunnen eenvoudig met een doekje verwijderd worden.

tegels

Laminaat

Laminaat is enorm populair omdat ze heel erg op houten vloeren lijkt, maar dan dan een stuk goedkoper. Het is dus een soort kunsthout, waarvan je sommigen zelfs niet van echt hout kan onderscheiden. Je hebt bovendien enorm veel keuze wat betreft kleuren en uistralingen van laminaat.

Vinyl

Het grote voordeel van vinyl is dat er enorm veel verschillende prints verkrijgbaar zijn. Je kunt er dus alle kanten mee op. Daarbij is vinyl goedkoop, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Daarom wordt er vaak voor vinyl gekozen als je kleine kinderen hebt.

vinyl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply