Ikea keuken

Kleine zwarte hoekkeuken van IKEA


Een kleine keuken kan ook een hele fijne keuken zijn. Bekijk onze handige tips voor in het inrichten van een kleine keuken. Deze kleine hoekkeuken hebben we gevonden bij Elle Sweden Decor. De keuken is van een super klein appartement uit Zweden met een woonoppervlak van slechts 36m2. Maar door de super praktische inrichting en een Scandinavische interieur stijl, hebben ze er echt iets moois van gemaakt.

Kleine hoekkeuken

Kleine open IKEA keuken

Het is een open keuken aan de woonkamer, die direct ook grenst aan de aparte slaapkamer. Zo heb je eigenlijk bijna het hele appartement in één oogopslag. In de woonkamer zie je een strakke grijze gietvloer, terwijl heel mooi overloopt op de lichte sfeervolle houten vloer in de keuken.

Het is een complete IKEA keuken met de populaire Metod kasten, kraan en wastafel van het Zweedse woonwarenhuis. Een strakke moderne zwarte keuken met een zwarte werkblad. Ze hebben wel de originele kastdeuren vervangen door zwarte deuren van Valkromat, een Zweedse meubelmaker uit Stockholm.

Kleine hoekkeuken

Zwarte keuken en RVS details

De strakke zwarte keuken staat super mooi bij de houten vloer. Dat geldt ook voor de keuken achterwand, die volledig van het aanrecht tot aan het plafond betegeld is met vierkante witte wandtegels. Aan de keuken achterwand zijn RVS wandplanken opgehangen, waar glazen voorraadpotten en servies op geplaatst zijn. Ook de afzuigkap is van roestvrijstaal.

Aan de linkermuur, die zelfs vanaf de vloer betegeld is met diezelfde witte wandtegels, is een RVS stang gemonteerd, waar het keukengerei en pannen aan gehangen worden. En bovenaan de muur vind je een opgezette gewei als wanddecoratie.

Kleine hoekkeuken

Kleine hoekkeuken

Bron: Elle Sweden Decor | Fotgrafie; Daniel Hertzell

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply