Keuken

Jouw gids voor een landelijke eetkamer


Dat de eetkamer een betekenisvolle ruimte is, is een understatement. Het is een plek waar heel wat herinneringen worden gemaakt: tijdens verjaardagsfeesten, nieuwjaarsvieringen en andere grote momenten. Daarom is een sfeervolle inrichting zo belangrijk. En op dat vlak gaat er niets boven de landelijke stijl.

Warme materialen

Een landelijke eetkamer zit vol karakter. Ze straalt pure gezelligheid uit. Dat komt grotendeels door de leuke mix van materialen.

Hout is alomtegenwoordig. In een landelijke eetkamer vind je bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, een beuken eettafel en een dressoir in teak. Diverse houtsoorten geven de inrichting een natuurlijke toets.

Daarnaast mogen zachte stoffen niet ontbreken. Kleed jouw eetkamer aan met een zacht, hoogpolig tapijt en plaats enkele stoelen met een stoffen bekleding aan tafel – bonuspunten als deze bekleding gecapitonneerd is.

Sierlijke vormen

Wanneer je foto’s van landelijke eetkamers bekijkt, valt de vormgeving meteen op. De meubels hebben weinig rechte lijnen. Sierlijke krullen en andere decoraties breken alles op. Het zijn deze kleine details die landelijke tafels, stoelen en kasten hun stijlvolle uitstraling geven.

Daarom is het aan te raden om meubelen uit dezelfde collectie te kopen. Die hebben een identieke ontwerpstijl. Op deze manier vormt alles één geheel.

Eetkamerverlichting

In een landelijke eetkamer is een hanglamp als eyecatcher erg op zijn plaats. Op dat vlak is er enorm veel keuze. Vintage lampen in een gietijzeren frame, zoals de Nautic Portreath-C, sluiten perfect aan bij deze interieurstijl. Maar je kan evengoed voor een set klassieke pendellampen opteren. De Il Fanale Anita is hier een mooi voorbeeld van.

Vul deze ‘hoofdverlichting’ verder aan met sfeerverlichting. Een tafellamp op een kast zorgt voor meer dan voldoende licht tijdens een gezellig diner met vrienden of familie. Een dimbare staanlamp kan ook.

Landelijke decoratie

Iedere interieurliefhebber weet dat de accessoires een inrichting maken of kraken. Ze zorgen namelijk voor de kers op de taart.

In een landelijke eetkamer kan je met decoratiestukken alle kanten uit:

  • Zet een kandelaar met kaarsen op de eettafel.
  • Hang een takkenkrans tegen de muur.
  • Versier je dressoir met enkele stenen kruiken.
  • Gebruik houten onderleggers voor glazen.
  • Leg een hoogpolig tapijt in een neutrale kleur onder de tafel.
  • Bevestig een hertengewei tegen de muur als blikvanger.

Bron foto’s: Abitaz.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply